Zoek woning
Image default
Bedrijven

Tips voor het bezichtigen van jouw toekomstige huis

Het is een spannende tijd, je gaat namelijk je eigen huis kopen. Je hebt alle hypotheek zaken al op orde en weet wat jouw budget is. Nu kan je een makelaar inschakelen in de omgeving waar jij een huis zoekt. Dit kan dan een makelaar in Maastricht zijn bijvoorbeeld. Een makelaar in Maastricht aannemen, om je aankoop te begeleiden heeft verschillende voordelen. Ze hebben namelijk een beter zicht op de woningmarkt. Weten wanneer een huis te duur is en kunnen advies geven bij een taxatie of bod. Het is niet noodzakelijk om een aankoop makelaar in te schakelen. Je kunt ook bij een makelaar in Maastricht terecht, om hun woningaanbod te bekijken.

Bekijk altijd meerdere huizen

Voordat je een keuze maakt, is het verstandig om altijd meerdere woningen te bekijken. Door meerdere verschillende woningen te bekijken, krijg je een betere zicht op je daadwerkelijke wensen en eisen. Je leert hierdoor ook beter waar je allemaal op moet letten en kunt huizen met elkaar vergelijken.

 

Onderzoek de mogelijkheden van het huis

Houd rekening met je huidige situatie, maar ook met je toekomstplannen. Onderzoek de mogelijkheden voor eventuele toekomstige verbouwingen of aanbouw etc.

 

Verken de buurt

Het is ook erg belangrijk om de buurt te verkennen. Rijd op verschillende tijden zoals in het weekend en ’s avonds door de buurt langs je droomwoning. Kijk hoe het met de parkeergelegenheid staat en let op eventuele overlast, dit kan jeugd zijn of een drukke doorgaande weg. Leer waar de dichtstbijzijnde supermarkt en eventueel school is etc.

 

Wees snel

De huizenmarkt is tegenwoordig ontzettend vreemd. Je moet erg snel erbij zijn als je een woning wilt vinden, want je bent niet de enige die het huis op het oog zal hebben! Het komt tegenwoordig ook steeds vaker voor dat er meer wordt geboden dan de vraagprijs, houd hier ook rekening mee.

https://www.amh-makelaars.nl/