Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Je verhuurde woning verkopen vóórdat de overdrachtsbelasting omhooggaat? Zo pak je dat aan!

Er zijn vele verschillende manieren om geld te beleggen, waarvan één voorbeeld beleggen in vastgoed is. Sommige mensen beleggen hun geld door hun pand te verhuren en er zo extra inkomsten uit te halen, en rendement op te bouwen. Toch willen sommige pandeigenaren hun pand uiteindelijk weer doorverkopen. Helemaal nu de overdrachtsbelasting per 1 januari 2021 verhoogd wordt naar 8% voor beleggers. Om voor deze tijd je verhuurde pand te verkopen kan je dus veel geld schelen. 

Een woning verhuren kan zeer aantrekkelijk zijn om extra kosten te genereren. Hier haal je ook een belastingvoordeel uit dat huurinkomsten uit een privé investering belast in box 3 tegen een tarief van 1,2%.  Toch lijkt een woning verhuren makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Er komen vele bijkomende kosten bij kijken als verhuurder zoals onderhoud en reparaties. Ook kun je tegen problemen stuiten met de huurders en het ontvangen van de maandelijkse huur. Ook is het niet zomaar mogelijk om op elk moment een huurverhoging door te voeren. Huurders hebben veel rechten en worden erg goed beschermd door de Nederlandse huurwet. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om huurders meer huur te laten betalen of om huurders uit het pand te krijgen. Dat zou bijvoorbeeld een goede reden kunnen zijn dat sommige pandeigenaren hun woning willen verkopen. Daarnaast heeft de overheid uiteindelijk besloten de overdrachtsbelasting te verhogen voor beleggers, dit betekent dat het verkopen van een pand met huurders na januari 2021 duurder zal zijn. Dit is dus een goede reden om op dit moment je verhuurde pand te verkopen. 

Het is altijd mogelijk om je verhuurde pand te verkopen, alleen mag dit geen invloed hebben op de huurders en de huurcontracten. Het contract wordt bij verkoop automatisch overgenomen door de nieuwe koper en de huurders kunnen gewoon in het pand blijven wonen. Doordat er huurders in het pand zitten kan het zijn dat er minder kopers zijn. Veel woningzoekende zijn particulieren die op zoek zijn naar een huis om zelf in te wonen. Dat maakt het verkopen van een woning met huurders een stuk lastiger.  

Het verkopen van je verhuurde woning aan een partij die in vastgoed investeert is hiervoor de oplossing. Deze investeerders kopen je pand en nemen daarbij de huurcontracten over. Bij het verkopen aan een vastgoedinvesteerder zijn er aan beide kanten geen makelaars bij betrokken en krijg je vaak een vrijblijvend bod. Hierdoor hoef je geen makelaarskosten te betalen. Een ander voordeel is dat er geen onzekerheden zijn wat betreft een financieringsvoorbehoud en geen notariskosten. Ook is het vaak mogelijk om flexibele voorwaarden op te stellen wat betreft de leverdatum etc. Als het contact is gelegd komt er iemand de woning bezichtigen om een inschatting te maken van de marktwaarde. Wanneer een bezichtiging niet mogelijk is, kan er een inschatting op afstand gedaan worden. Vervolgens kan er een vrijblijvend bod gedaan worden op het pand. 

DamBorg is zo’n vastgoedinvesteerder. Ze kopen huizen en beleggingspanden in verhuurde en niet-verhuurde staat. Verkopen aan DamBorg betekend een soepel en vlot proces zonder onzekerheden betreft financieringsvoorbehoud. Neem contact op voor een vrijblijvend bod op je beleggingspand of woning, DamBorg gaat graag met u in gesprek!