Zoek woning
Image default
Bedrijven

Het inrichten en aankleden van een kleine ruimte

Over het algemeen wordt een kleine ruimte vaak als lastig gezien. Dit zou problemen moeten geven bij het inrichten of het aankleden van de ruimte. Vandaag geven wij je een aantal tips voor wanneer je een kleine ruimte aan wilt pakken. We hopen dat je na het lezen van dit artikel meer inzichten hebt over het inrichten van je ruimte.  

De ruimte zelf 

Probeer de hoogte van de ruimte te benadrukken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gordijnen op de hangen van het plafond tot aan de grond. Daarnaast kun je lijsten ophangen op verschillende hoogtes. Het plaatsen van een lambrisering kan de kamer ook optisch wat groter laten lijken. Ook is het een optie om de kamer in te delen door middel van meubels. Zo creëer je verschillende hoeken zoals een zithoek en werkhoek.  

Het gebruik van kleur 

Natuurlijk is het altijd een goed idee om lichtere kleuren te gebruiken in een kleine ruimte. Donkere kleuren zorgen ervoor dat deze nog kleiner lijkt. Kies bijvoorbeeld voor een lichte kleur vloer. Zo heb je bijvoorbeeld Hebeta PVC en Moduleo PVC vloeren in mooie lichte tinten. Het effect van lichte kleuren is nog groter wanneer je ook kleuraccenten toevoegt. Door individuele objecten en dingen te accentueren met kleur wordt de ruimte als groter ervaren. Dit komt omdat je meer gaat rondkijken wanneer er bepaalde kleuren heel erg opvallen. 

Vormen en materialen 

Kies voor verschillende vormen in de ruimte en combineer deze met elkaar. Door deze met elkaar te combineren ziet het eruit alsof bepaalde meubelstukken juist minder ruimte innemen. Reflecterende materialen zorgen er ook voor dat de ruimte groter oogt. Hierbij kun je denken aan materialen zoals staal, glas en spiegels. Dit zal ervoor zorgen dat er meer licht in de ruimte wordt gebracht waardoor deze automatisch groter lijkt.  

Het kiezen van meubels 

Voor kleine ruimtes kun je het beste kiezen voor multifunctionele meubels. Een bekend voorbeeld hiervan is een slaapbank. Ook een bureau dat onderdeel is een wandmeubel kan ervoor zorgen dat er ruimte bespaard wordt. Meubels waarin opbergruimte beschikbaar is zijn ook enorm handig. Neem bijvoorbeeld een voetenbank waarin je spullen kunt opbergen. Je combineert een mooi meubelstuk met functionaliteit. 

Gerelateerde artikelen

De voordelen van een huis verkopen aan een opkoper

Drie redenen om te kiezen voor Schipper Ede

Tips voor het bezichtigen van jouw toekomstige huis