Zoek woning
Image default
Bedrijven

Geniet van de voordelen van een deurluifel op warme en koude dagen

Een deurluifel voor huizen is een van de meest klassieke mobiele schermmechanismen. De luifel kan over het algemeen verticaal, geprojecteerd of horizontaal zijn en dient niet alleen om te beschermen tegen zonnestraling of hitte, maar zorgt ook voor ventilatie en beschermt onder andere tegen ongunstige atmosferische omstandigheden. Deurluifels hebben een aantal voordelen:

 

  • Ze zorgen voor schaduw wanneer we het nodig hebben en laten zon toe wanneer we het willen.
  • Nieuwe technologieën stellen ons in staat om intrekbare en gemotoriseerde luifels te hebben die de functie behouden om de zon te blokkeren, zonder dat we daarbij het prachtige uitzicht verliezen. Op dezelfde manier kunnen ze tijdens de donkerste uren van de dag of op bewolkte dagen worden ingetrokken om het interieur van het huis op een natuurlijke manier te verlichten.
  • Design is altijd belangrijk en natuurlijk zie je dat ook in de stijl van industrieel ontwerpers, wanneer ze een balans proberen te handhaven tussen schoonheid en technische kwaliteit in de overkapping. Met de vele mogelijkheden kan iedereen vandaag de dag design in huis brengen!
  • Soms vergeten we dat de Uv-stralen van de zon onze meubels, kozijnen, tapijten, stoffering, gordijnen en zelfs de vloer van het huis na verloop van tijd ernstig kunnen beschadigen en verkleuren. Met een goede deurluifel bescherm je jouw waardevolle interieurmeubels en verleng je hun levensduur.
  • Deurluifels helpen bij het besparen van energie. Maak er op warme dagen optimaal gebruik van om te voorkomen dat de zon je huis binnenkomt. De schaduw binnenin zal je huis op natuurlijke wijze koelen en de airconditioningkosten tot wel 25% verlagen, wat samen met PVC-ramen een perfecte bescherming kan bieden. Op koude dagen kun je je deurluifels weer intrekken, zodat de zon het huis kan helpen verwarmen.
  • Deurluifels zijn regulatoren van de binnenventilatie van het huis en beschermen uiteraard niet alleen tegen ongunstige atmosferische omstandigheden, maar ook tegen ongenode gluurders.