Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Dit is de reden waarom vintage tegels weer helemaal in zijn

Heb jij al vintage in huis? Retro tegels zijn terug van weggeweest. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun interieur een echte vintage look te geven. Denk bijvoorbeeld aan vintage meubels, verlichting of accessoires. Maar ook een fraaie vloer hoort natuurlijk bij deze uitstraling. Met vintage Tegels Groningen  maakt u uw kamer helemaal af. Zijn vintage tegels wat voor jou?

Soorten vintage tegels

Vintage tegels doet een beetje denken aan Zuid-Europese landen. Het is net alsof je je vakantiebestemming in huis haalt. Het tegelwerk is in vele soorten verkrijgbaar zoals keramiek en natuursteen. Bij vintage tegels kom je al snel uit bij Portugese, Franse of Marokkaanse tegels. Deze staan erg bekend voor de kleurrijke patronen. 

Vintage tegels kun je gemakkelijk combineren met elk interieur

De tegels zijn zowel als wandtegel en vloertegel te gebruiken. Omdat retro tegels veel verschillende motieven hebben, zijn de motieven ook leuk met elkaar te combineren. Door verschillende motieven te combineren kun je bijvoorbeeld een karakteristieke look in je huis creëren. De nieuwe tegels met een vintage look geven je woning een tijdloze uitstraling. 

Geschikt voor alle woonruimten 

De tijd dat tegels alleen gebruikt worden als badkamertegels, keuken en toilet is al lang verleden tijd. Doordat de kwaliteit van de tegels over de jaren is toegenomen, slijten ze minder. Hierdoor is het bijvoorbeeld een goed idee om wand- of vloertegels in de woonkamer plaatsen. De tegels zijn onderling ook leuk te combineren voor bijvoorbeeld een overgang tussen de woonkamer en keuken. 

Voordelen vintage tegels

Vintage tegels hebben veel voordelen. Allereest zijn tegels gemakkelijk schoon te maken. Met een klein beetje schoon water in combinatie met schoonmaakmiddel laat jij je tegels weer stralen en zien ze eruit als nieuw.  Hierdoor zijn vintage tegels erg in trek in een huishoudens met huisdieren, kinderen en personen met een allergie. Ook gaan de tegels erg lang mee doordat de tegels uv-bestendig zijn en van duurzaam materiaal gemakt zijn. Daarnaast zijn er nog meer voordelen zoals: 

  • In allerlei maten beschikbaar 

  • Hoge kwaliteit materialen

  • Originele patronen en kleuren 

  • Goed met elkaar te combineren