Zoek woning
Image default
Beurzen en evenementen

De vele mogelijkheden van acrylaat

Acrylaat is een materiaalsoort dat valt onder kunststoffen. Men noemt het ook wel PMMA, plexiglas of perspex. Voor meer informatie bekijk het aanbod acrylaat platen bij Vink Techniek. De belangrijkste eigenschap va acrylaat is de optische zuiverheid. Acrylaat is zelfs doorzichtiger als glas. Deze eigenschap zorgt ervoor dat acrylaat onder andere gebruikt wordt als vervanger van glas. Het is vele malen sterker, breuk- en slagvast en veel lichter in gewicht. Dit ijzersterke materiaal is tevens weerbestendig zodat het zowel binnen als buiten kan worden toegepast. Door de breukvaste eigenschap is acrylaat ten opzichte van glas dus ook zeker veiliger. Al deze voordelen maken acrylaat een uitstekend alternatief voor glas.

Acrylaat platen

Afmetingen en diktes van acrylaatplaten zijn zeer divers. De platen hebben twee verschillende, belangrijke functies. Ten eerste de veiligheid. Ze zijn uitermate geschikt om als beglazing van aquariums te gebruiken. Maar ook voor tijdelijke beglazing of bij beglazing van bijvoorbeeld boten. Ter bescherming zie je ze steeds vaker als scherm voor loketten. Een andere belangrijke functie van acrylaat platen is de schoonheid van het materiaal. Interieurbouwers en architecten maken vaak gebruik van acrylaat omdat het materiaal zich prachtig aanpast aan de omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan trappen, balustrades of bruggen en overbruggingen.

Bewerkingen van acrylaat

Acrylaat laat zich eenvoudig bewerken. Het kan eenvoudig worden vervormd. Er kan in worden geboord, het kan worden verlijmd en verzaagd. De platen hebben een maximale afmeting van maar liefst 2×3 meter. Omdat het materiaal UV-bestendig is en niet verkleurd worden acrylaat platen ook vaak gebruikt voor gevelbekleding. Het materiaal is in diverse kleuren beschikbaar. Acrylaat heeft een tijdloze uitstraling en past in vrijwel elke omgeving. De glans van acrylaat geeft het materiaal ook een exclusieve look. Vandaar dat het ook veelvuldig wordt gebruikt voor awards en andere exclusieve objecten. Het materiaal heeft daardoor zowel een functionele als decoratieve waarde.

 

http://www.vinkacrylaat.nl/