Zoek woning
Image default
Woningen

De 4 kenmerken van een gezond binnenklimaat

De 4 kenmerken van een gezond binnenklimaat

De meeste mensen lijken dit niet te beseffen, maar de kwaliteit van de binnenlucht in onze huizen is vaak slechter dan die van de buitenlucht. Niettemin is het belangrijk om het leven te betere door een beter binnenklimaat, al was het maar omdat we maar liefst 80 tot 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen. Bovendien gaat een gezond binnenklimaat over meer dan alleen een goede luchtkwaliteit. Hier zijn 4 tips om u te helpen genieten van een gezondere levensstijl!

Temperatuur

De ideale binnentemperatuur voor een gemiddeld huis moet voldoen aan drie vereisten. De temperatuur:

–        Moet zo constant mogelijk  worden gehouden,

–        ergens tussen 19 en 22 ° C liggen,

–        en bovenal, niet te laag zijn.

Is uw woning voorzien van vloerverwarming? In dat geval is 19 tot 20 ° C een aangename temperatuur. Als je radiatoren hebt, voel je dan vrij om de thermostaat iets hoger te zetten: 21 tot 22 ° C is perfect.

Lucht vochtigheid

De luchtvochtigheid in huis is ook belangrijk voor uw gezondheid en de gezondheid van uw huis. De vochtigheidsgraad in huis kan worden gemeten met een hygrometer. Idealiter zou de luchtvochtigheid ergens tussen 40 en 60% moeten zijn. Overdreven droge lucht is net zo slecht voor de gezondheid van de mens als lucht die te veel vocht bevat, omdat dit irritatie van de ogen en de huid zal veroorzaken. Als u contactlenzen draagt, heeft u waarschijnlijk de gevolgen van te droge lucht thuis of op kantoor.

Ventilatie

Een eenvoudige manier om de lucht in uw huis gezond te houden, is door de vertrekken regelmatig te beluchten. De eenvoudigste manier om dit te doen is door de ramen te openen, maar u kunt ook kiezen voor ventilatie die de klok rond werkt. Als u voor een mechanisch ventilatiesysteem gaat, moet u er rekening mee houden dat de ventilatieroosters regelmatig moeten worden schoongemaakt voor een optimale werking.

Lawaai

Goede akoestiek is onmisbaar voor gezond leven. Ga voor ramen en deuren die gepaste geluidsisolatie bieden, en voor ventilatoren met een ventilatienetwerk en een bijbehorend kanaalsysteem, omdat dit het geluid aanzienlijk zal dempen. Leun dan achterover en geniet van de rust en stilte in uw huis!

https://www.feenstra.com/