Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Wat maakt de woonverzekering bijzonder?

Het afsluiten van een woonverzekering is geen verplichting. Onze overheid stelt dit niet als een eis die elke Nederlandse burger moet naleven. Om deze reden zal je ook geen regelgeving hierover kunnen vinden. Wel kan het zo zijn dat de bank bij wie jij een hypotheek afsluit dit als eis stelt. Een soort van voorwaarde bij het afsluiten van het contract. Dit doen zij om wat meer garantie te hebben met betrekking tot de maandelijkse betalingen die jij moet voldoen. Als er iets met de woning gebeurt willen zij zeker weten dat je nog steeds de hypotheek kunt afbetalen en dat je niet in geld problemen zal komen. Maar wat houdt deze verzekering precies in en wat maakt het zo bijzonder? Deze verzekering is eigenlijk twee verzekeringen in 1. Zo heb je de woning verzekerd en ook alle inboedel. Het bijzondere hieraan is dat je in geval van schade een dekking hebt over al jouw bezittingen. Extra info m.b.t. woonverzekering van overstappen.nl

Wat kost het afsluiten van zo’n verzekering?

Ben je de huurder van een woning dan is het niet aan jou om een woonverzekering af te sluiten. De woning is eigendom van een ander en daarom is de verhuurder verantwoordelijk voor de woning. Je kunt natuurlijk wel een inboedelverzekering afsluiten. In geval van bijvoorbeeld brand weet je dan dat er op z’n minst de middelen zullen zijn om jouw inboedel weer aan te schaffen. Meer informatie over de inboedelverzekering van/ naar/ bij/ op overstappen.nl. Heb je pas een hypotheek afgesloten, dan is de woonverzekering wellicht een betere optie voor jou. 

Wat voor dekking biedt de inboedelverzekering?

De inboedelverzekering dekt de schade die ontstaat aan verplaatsbare spullen in jouw huis en jouw tuin. Verplaatsbaar houdt in dat de spullen niet vastgenageld mogen zijn, maar met gemak van a naar b kunnen worden verplaatst. Meer informatie over inboedelverzekering van overstappen.nl.

Welke verzekering past er bij mij en wat is mijn premie?

Heb je interesse in het afsluiten van een inboedelverzekering, maar weet je niet zeker waar je dit moet doen? Ga dan voor inboedelverzekering van/ naar/ bij/ op overstappen.nl. Hier vind je alle relevante informatie over alle verzekeringen en de verzekeringsmaatschappijen. Je kunt hier ook makkelijk vergelijkingen doen en beslissen welke verzekering of verzekeraar de juiste uitkomst biedt voor jou.