Zoek woning
Image default
Aanbiedingen

Beste staafmixer blokker

Beste staafmixer blokker

Op het gebied van tijdbesparend keukengereedschap is een dompelblender een snelle superster. Ook wel staafmixer blokker genoemd, doet veel van hetzelfde werk als een groot apparaat – mengen, emulgeren, opkloppen en pureren – zonder de beperkingen van een vast mes. In plaats daarvan kunt u soepen direct in de pan maken, dips in uw serveerkom en smoothies in een reisvriendelijke beker. (Dat betekent ook minder rommel om op te ruimen).

Soepen, sauzen en salsa’s opkloppen in een handomdraai

Met een goede staafmixer blokker zijn de dagen van klontvrije soepen, sauzen, dips en smoothies maken met een handmatige garde of houten lepel allang voorbij. Met de beste staafmixers gaat het bereiden van maaltijden veel sneller en gemakkelijker, zonder dat je de ingrediënten uit de pan of kom hoeft te halen. Veel blenders worden echter geleverd met een eigen beker, zodat u tenminste de mogelijkheid hebt.

Welk materiaal is het beste?

Blenders zijn er in verschillende materialen, maar voornamelijk met plastic of metalen schachten. Metalen schachten verdienen de voorkeur omdat ze minder snel vlekken maken dan kunststof. De reden hiervoor is dat de mengschacht het deel is dat het vuilst wordt, en als u bijvoorbeeld veel soep mengt, zult u merken dat een metalen schacht na verloop van tijd beter blijft.

Welke accessoires zijn verkrijgbaar?

Hier zijn enkele van de meest verkrijgbare accessoires. Onthoud dat ze er misschien verleidelijk uitzien, maar niet geschikt zijn voor het zware werk – daarvoor hebt u een duurdere keukenmachine nodig. Laat u niet afschrikken als de hulpstukken alleen tegen een meerprijs verkrijgbaar zijn. Wij vinden dat juist een goede zaak, omdat u dan niet met extra’s komt te zitten die u niet nodig hebt. En: u kunt ook modellen met of zonder snoer kopen – dat laatste is ideaal als u weinig stopcontacten hebt.

  • Metalen garde (zeer geschikt voor het opkloppen van eiwitten, licht beslag en room, maar niet voor moeilijkere texturen zoals cakemix).
  • Mini-hakker (goed voor het hakken van uien, kruiden en noten, maar sommige hakken niet fijn en gelijkmatig)
  • Rasp/snijder (handig voor het snijden van appels of wortels en het raspen van kaas)
  • Dubbele klopper (te gebruiken voor cakemix en andere soortgelijke consistenties)
  • beker (goed voor het maken van smoothies – en sommige hebben een deksel)
  • Stamper (briljant voor aardappelen, pastinaken, pompoen enz.)

Veelgestelde vragen

Op welke kenmerken moet ik letten?

Op zijn minst moet u verwachten dat uw goedkope staafmixer blokker comfortabel in de hand ligt, gemakkelijk in elkaar te zetten en te gebruiken is, goed presteert bij de taken waarvoor u hem nodig hebt en achteraf gemakkelijk schoon te maken is. Verder zijn functies nice-to-haves en moet u deze afvinken tegen uw persoonlijke voorkeuren.

Hoeveel moet ik uitgeven?

Als u minder dan ongeveer 30 pond betaalt, hoeft u geen grote hoeveelheid hulpstukken te verwachten. Maar als u de juiste koopt, hebt u toch een apparaat waarmee u rijke en romige soepen en sauzen kunt maken (de meest gebruikte staafmixer blokker). Als u meer geld uitgeeft, krijgt u ofwel enkele nuttige hulpstukken – meestal om te hakken en te kloppen – ofwel een machine die sneller, stiller of preciezer werkt.