Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

5 waardevolle toevoegingen aan je tuin

Kun jij ervan genieten om de hele zomer in je tuin door te brengen? Dat snappen wij maar al te goed, want juist dan wil je optimaal van het buitenleven genieten. Toch zijn er nog enkele dingen die het net wat aangenamer maken en waardoor het ook nog prettig is om in de winter in de tuin te zijn. Wij vertellen je er graag meer over.

Tuinhuisje

Heb je een grote tuin? Dan kan het zeker geen kwaad om na te denken over een tuinhuisje of schuurtje. Hier kun je namelijk al je tuinmeubelen, gereedschappen en andere spullen in kwijt. Zo wordt het makkelijker om je buitenruimte er opgeruimd uit te laten zien en bescherm je je kostbare meubelen tegen weersinvloeden.

Vuurkorf

Je tuin wordt net wat gezelliger met een mooie vuurkorf. Het voegt wat extra sfeer toe en biedt de mogelijkheid om ook op koudere avonden te genieten van de buitenlucht. Denk bijvoorbeeld aan eindeloze gesprekken met je vrienden of marshmallows roosteren met het hele gezin. De aanschaf hoeft ook niet duur te zijn want zelfs voor een paar tientjes heb je al een mooi exemplaar.

Overkapping of serre

Als je een grote tuin hebt, is het kopen van een veranda zeker ook het overwegen waard. Op deze manier creëer je nog extra ruimte voor een zithoek of werkkamer. Ga je voor een gesloten serre, dan kun je eigenlijk het hele jaar door deze extra ruimte benutten. In de zomer schuif je de puien open en hup, je staat in je tuin!

Moestuin

Moestuintjes lijken steeds populairder te worden en wij kunnen wel begrijpen waarom. Het is gezond en het geeft veel voldoening om je paprika- of tomatenplantjes te zien groeien en er van te oogsten. Eet smakelijk!

Vogelhuisje

Je kunt hem zelf maken, maar als je niet zo creatief bent kun je er ook gewoon eentje kopen: een vogelhuisje. De vogels zijn blij met het voer en nieuwe onderkomen, terwijl jij iedere ochtend blij wordt van de beestjes in de tuin.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/de-mooiste-verandas-in-nederland-paradijsvogelsmagazine/