Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Houd opdringerige verkopers buiten met de ‘geen colportage sticker’

Je kent het wel: je bent net lekker bezig met koken. Drie pannen staan op het vuur. En dan gaat de bel. Wie kan dat zijn?

Je doet open en ziet een glimlachende verkoper die je iets wil aansmeren. Of een fondsenwerver met fancy iPad die om een donatie vraagt. Of een geloofsovertuiger die je wil bekeren. Je hebt helemaal geen zin in dit soort ongewenste bezoekers, maar je vindt het ook moeilijk om nee te zeggen. Bovendien moet je vaak iets tekenen of invullen, terwijl je liever gewoon wat geld in de collectebus gooit.

Herkenbaar? Je bent niet de enige. Maar goed, hoe kom je nou van deze irritante onderbrekingen af? Het antwoord is simpel:

Met de geen-colportage-sticker.

Dit is een sticker die je op je deur of brievenbus plakt om aan te geven dat je geen reclame, collectes of verkopers aan de deur wilt. Zo kun je eindelijk rustig genieten van je avond zonder gestoord te worden door mensen die iets van je willen.

Er zijn verschillende soorten stickers om uit te kiezen, afhankelijk van wat je wel en niet wilt:

De JA NEE colportage sticker:

Veel mensen tekenen liever niks maar vinden de ouderwetse collectebus prima. Bovendien zijn dat vaak ook vrijwilligers uit de buurt. Herken je jezelf hierin? Dan is de JA NEE colportage sticker voor jou.

De NEE NEE colportage sticker:

Wil je helemaal niks aan de deur? Geen verkoop noch collectes? Dan is de NEE NEE colportage sticker de beste optie voor je. Duidelijker kan niet.

Je bestelt deze sticker eenvoudig op het internet. (Nee, niet bij de gemeente. Daar hebben ze enkel de NEE NEE sticker tegen reclame. Da’s net een andere sticker). Ze zijn makkelijk aan te brengen en gaan lang mee.

Werken de stickers ook echt?

Jazeker, verkopers krijgen hier training over en weten dus heel goed wat ze betekenen. Bovendien hebben ze er zelf ook belang bij om jouw wens te respecteren, want anders verspillen ze hun tijd en energie aan iemand die toch niets koopt of doneert. Ze gaan liever naar iemand die wel interesse heeft.

Met de geen-colportage-sticker bepaal jij dus zelf wie welkom is aan jouw deur. Zo houd jij opdringerige verkopers buiten en heb jij meer rust in huis!