Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Waar kun je alarmsystemen ophangen?

Als woningeigenaar of eigenaar van een groot pand wil je goed beveiligd zijn tegen ongewenste gasten en eventuele schades. Alarmsystemen kunnen je een veilig gevoel geven tegen inbrekers en zijn daarnaast noodzakelijk voor de detectering van brand. Er bestaan verschillende soorten alarmsystemen voor in en rondom huis en deze kunnen worden ingezet voor diverse doeleinden. De meeste mensen maken gebruik van brandmelders, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een alarmsysteem in te zetten tegen inbraak. Dit soort alarmsystemen kunnen zowel binnen als buiten worden gemonteerd. Het is ook mogelijk om een alarmsysteem in een bedrijfs- of winkelpand te plaatsen. Hierdoor weet je als bedrijfseigenaar altijd wat er gebeurd in jouw pand. In deze blog lees je meer over de mogelijkheden voor het ophangen van alarmsystemen.

Bij de voordeur

Een van de meest voorkomende plekken waar alarmsystemen van Pro-alarm.nl worden opgehangen is bij de voordeur. Deze plek is het meest voordehand liggend omdat eventuele inbrekers vaak via deze deur binnen kunnen komen. Daarnaast heb je als eigenaar snel en direct overzicht van jouw woning of pand wanneer je naar binnen of buiten gaat. Met een touchscreen is een alarmsysteem eenvoudig te bedienen. Hierdoor kun je het systeem gemakkelijk in- of uitschakelen wanneer je weg gaat of thuis komt.

In de voor- of achtertuin

Het is ook mogelijk om alarmsystemen buiten de woning te plaatsen. In dit soort gevallen wordt er vaak gebruik gemaakt van bewegingsmelders. Deze melders kunnen worden geplaatst bij de poort of de ingang van de achtertuin. Hiermee wordt ongewenst bezoek snel gedetecteerd nog voordat ze de woning kunnen binnendringen. Bewegingsmelders zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van meerdere technieken. Een radar bewegingsmelder werkt namelijk met afstanden en frequenties en een PIR bewegingsdetector maakt gebruik van infrarood stralingen.

In je woning

Het is verplicht om in een woning of pand een brandmelder te plaatsen. Hier ben je als huiseigenaar zelf verantwoordelijk voor. Het is dan ook belangrijk om een goed werkende brandmelder te hebben die rook en hitte kan detecteren. Tegenwoordig zijn brandmelders zo gemaakt dat deze zelfs kunnen aangeven waar de brand zich bevindt in het gebouw. Hierdoor kun je zo snel mogelijk handelen en hierdoor voorkom je ernstige schade. Een brandmelder is vaak gekoppeld aan een systeem waarop je de melder kunt bedienen. Deze systemen zijn vaak draadloos en kunnen eenvoudig worden bediend.

 

Creëer zekerheid voor jezelf en je omgeving

Het is belangrijk dat je voor jezelf en jouw gezin een veilige omgeving creëert. Zorg daarom voor een goed werkend alarmsysteem in je woning. Kijk vandaag nog welke alarmsystemen tegen brand en inbraak jij kunt gebruiken!