Zoek woning
Image default
Slim wonen en beveiliging

5 tips om uw winkel veilig te houden

5 tips om uw winkel veilig te houden

Voor elke €1 miljard aan verkopen verliezen winkeliers € 777.877 als gevolg van retailcriminaliteit. Of het nu gaat om diefstal van werknemers, fraude of winkeldiefstal, retailcriminaliteit heeft invloed op de winstmarges en brengt werknemers en consumenten in gevaar.

Om de beveiliging in uw winkel te verbeteren, hebben wij van Slotenmaker Rotterdam vijf beste tips voor beveiliging van de retail. 

1. Implementeer gecontroleerde alarmen
Tijd is cruciaal tijdens een pauze. Het kost criminelen slechts een paar minuten om uw winkel te inbranden. Blijf verbonden met uw winkel door bewaakte alarmen te installeren. Deze apparaten kunnen worden geïnstalleerd om een ​​open deur, een gebroken raam of beweging te detecteren. Eenmaal geactiveerd, klinkt er een geluidssignaal om indringers af te weren. Tegelijkertijd wordt een waarschuwing verzonden naar uw mobiele apparaat en naar de meldcentrale, die vervolgens de juiste autoriteiten verzendt.

 2. Integreer toegangscontrole
Met toegangscontrole-technologie kunnen retailers beperken wie toegang heeft tot delen van uw winkel. Door werknemers unieke codes toe te wijzen, weet u wanneer uw personeelsleden aankomen op het werk en op welke gebieden zij op elk moment toegang hebben. Als er bijvoorbeeld iets ontbreekt in de opslagruimte, kunnen tijdregistraties aangeven welke werknemers in die kamer waren en wanneer. Dit kan u helpen de dader te identificeren.

3. Incorporate Electronic Article Surveillance (EAS)
Electronic article surveillance (EAS) is een anti-winkeldiefstal systeem waarbij tags aan kleding en merchandise worden gekoppeld. Een medewerker moet de tag na aankoop verwijderen of deactiveren. Als een EAS-tag de winkel verlaat zonder te worden verwijderd, klinkt er een alarm en wordt de winkeleigenaar onmiddellijk gewaarschuwd.

4. Netwerkbeveiliging versterken
De winkels van vandaag zijn heel anders dan die van het verleden. Technologie heeft de manier veranderd waarop consumenten betalen voor producten en POS-systemen (point-of-sale) vertrouwen op een internetverbinding voor functionaliteit.

Kassasystemen zijn echter erg waardevol voor hackers omdat ze gevoelige gegevens bevatten, zoals betalingsinformatie van consumenten. Als uw kassasysteem werd gehackt, zijn de gevolgen nadelig. Winkeliers kunnen het vertrouwen van klanten verliezen en zijn het slachtoffer van rechtszaken en forse schikkingen als gevolg van een schending.

Om het POS-systeem van uw winkel te beveiligen, implementeert u de volgende cyber-beveiligingen:

Installeer antivirussoftware zodat u continu kunt scannen op virussen of schadelijke bestanden.
Gebruik versleuteling om gevoelige klantgegevens te maskeren terwijl deze over verschillende netwerken worden gedeeld.
Schakel verificatie op twee factoren in en gebruik complexe wachtwoorden die u vragen telkens opnieuw uw identiteit te bevestigen. Wijzig wachtwoorden om de zes maanden en zorg ervoor dat ze hoofdletters, cijfers en symbolen bevatten.
Update alle software om te voorkomen dat hackers gemakkelijk kwetsbaarheden in het netwerk kunnen identificeren.
Neem een ​​POS-controleservice op die kassierovertredingen identificeert wanneer deze zich voordoen door videoclips en POS-gegevens rechtstreeks naar uw smartphone of computer te verzenden.
5. Installeer videobewaking
Het installeren van een videobewakingssysteem is een van de meest effectieve manieren om de beveiliging in uw winkel te verbeteren. Niet alleen biedt een bewakingssysteem retailers het bewijs dat nodig is om diefstal te bewijzen, maar alleen de aanblik van camera’s kan afschrikkende werking hebben voor winkeldieven.

Met een videobewakingssysteem kunnen retailers alle gebieden van hun winkel monitoren, realtime bekijken en direct meldingen ontvangen wanneer er ongewone activiteiten worden gedetecteerd. Naast het installeren van bewakingscamera’s in uw winkel, kunt u overwegen om ze te plaatsen:

Achter kassa’s.
Inventaris of opslagruimtes.
Dichtbij alle ingangen en uitgangen.
Op parkeerplaatsen.
Neem contact op met een beveiligingsmedewerker voordat u een videobewakingssysteem installeert om te zorgen voor een juiste plaatsing en installatie.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam