Zoek woning
Image default
Banen en opleidingen

5 tekenen dat je misschien wordt ontslagen

werk zoeken

Soms kunnen bazen stilletjes doorschemeren dat je binnenkort op zoek bent naar een nieuwe baan. Hier zijn enkele tekenen van mogelijk ontslag die het waard zijn om op te letten.
Na een gespannen gesprek met de manager stuurt hij je de resultaten van het gesprek
Je hebt zojuist een serieus gesprek met je baas over je recente baan beëindigd. Je verlaat het kantoor en slaakt een zucht van verlichting – nu kun je het onaangename gesprek vergeten en verder gaan. Maar dat was niet zo – aan het eind van de dag stuurt de baas u de resultaten van uw gesprek per post. Doe voorzichtig! Dit is niet alleen een gebaar van goede wil – de autoriteiten hebben bewust alles opgeschreven om deze informatie later aan uw dossier toe te voegen.

Managers hebben een schriftelijk bewijs van uw handicap nodig om u later de deur te laten zien. Maar raak niet in paniek – het is beter om de verzonden informatie te bestuderen en na te denken over wat u kunt doen om uw carrière te redden.

Je baas controleert je te vaak
Na een onaangenaam gesprek met je leidinggevenden krijg je automatisch een proefperiode, wat betekent dat de baas je veel vaker zal checken.

Doorloop uw lijst met taken, markeer de belangrijkste en begin er onmiddellijk aan te werken. Als je baas de volgende dag na het interview bij je komt kijken, verwacht hij dat je bij deze taken aanzienlijke vooruitgang boekt. Als het u lijkt alsof u de blokkering van het werk niet aankunt of het onmogelijke van u wordt verwacht, dan moet u er rekening mee houden dat deze functie misschien niet voor u is.

Taken en verplichtingen worden van u verwijderd
Een nieuweling loopt naar je bureau en je staat op het punt hem koffie te sturen. Maar het blijkt dat de baas hem je project heeft gevraagd.

Misschien is uw project aan iemand anders gegeven omdat u op belangrijkere zaken wordt voorbereid? Het kan best zijn, net als het tegenovergestelde. Als uw projecten een voor een aan collega’s worden overgedragen, denken de autoriteiten misschien dat u uw werk niet doet.

U bent niet langer uitgenodigd voor sommige bijeenkomsten
Na de lunch ga je zitten om door je Instagram-feed te bladeren en zie je hoe je teamleden opstaan ​​en naar de vergaderruimte gaan. Je hart slaat even een slag over en je haast je om de agenda te bekijken, maar er zijn geen afspraken. Misschien zijn ze gewoon vergeten je te bellen? Of bereiden ze een verrassingsfeestje voor je voor?

Als je je ervaring met werken in een groot bedrijf of een kleine start-up wilt delen, vertel over de wendingen van je carrière en onthul de geheimen van je beroep, schrijf dan naar careerist@rb.ru. We zullen de beste verhalen op Rusbase publiceren.
Als uw team vergaderingen zonder u houdt, werken ze hoogstwaarschijnlijk aan een langetermijnproject, en tegen de tijd dat u klaar bent, zult u niet langer in het bedrijf werken. De bazen hebben al een datum voor uw ontslag vastgesteld, maar ze hebben uw collega’s gewoon niet op de hoogte gebracht, dus ze begrijpen zelf niet waarom ze u niet zouden moeten uitnodigen voor vergaderingen. Uitsluiting van het team is een duidelijk teken dat je niet langer een belangrijk onderdeel van het team bent en binnenkort vertrekt.

Er verscheen een medewerker met dezelfde functie als de uwe, maar met meer ervaring
Maandagochtend kom je naar je werk en ziet je manager het kantoor aan een nieuwkomer laten zien. Eindelijk verschijnt er weer een assistent op uw afdeling! Maar dan hoor je al snel dat de nieuwe medewerker een heel gaaf cv heeft. Als je naar de newbie-badge kijkt, zul je zien dat deze je titel bevat. Misschien realiseerde je baas zich dat je werkdruk te zwaar was en stuurde hij iemand om te helpen?

Helaas nemen bedrijven zelden zo’n genereuze stap – het is simpelweg niet winstgevend vanuit financieel oogpunt. Wanneer een firma iemand inhuurt in dezelfde functie als die van u, maar met een rijkere ervaring, dan is dit misschien wel het meest subtiele en eerlijk gezegd beledigende teken dat u binnenkort wordt ontslagen. Zo laat het bedrijf zien dat de huidige structuur niet werkt, en ben je daarin een zwakke schakel. Niets persoonlijks – dat is de zaak.

Besteed aandacht aan deze subtiele tekens. Hoe eerder je ze ziet, hoe sneller je kunt beginnen met het bijwerken van je cv en het zoeken naar een nieuwe baan.

 

https://www.vindazo.be