Zoek woning
Image default
Woningen

3 mogelijkheden om jouw huis nog sneller te verkopen

Staat jouw huis al een ruime tijd te koop zonder resultaat? Super vervelend natuurlijk, zeker als je als gevolg daarvan dubbele maandlasten hebt of geen nieuw huis kunt kopen. Een snelle verkoop is in deze tijd meestal erg gewenst, en mensen doen er alles aan om hun huis aantrekkelijker te maken voor kopers. Er is echter een andere manier waarop je je huis snel verkopen kunt, waar de meeste mensen helemaal geen weet van hebben. Je kunt namelijk je huis snel verkopen aan een opkoper. Dit wil zeggen dat je de woning verkoopt aan een bedrijf dat deze zelf doorverkoopt aan de juiste partij.

De voordelen van je huis verkopen aan een opkoper

Heb jij besloten dat je je huis snel wilt verkopen aan een opkoper? Dan kun je terecht bij Mercari.nl. Deze woningopkoper kan de verkoop al binnen een week geregeld hebben, en dat zonder ontbindende voorwaarden. Dat wil zeggen dat wanneer de koop rond is, de verkoper er absoluut niet meer onderuit kan. Dit geeft niet alleen rust, maar ook de zekerheid dat je een ander huis kunt aankopen en dus snel actie kunt ondernemen. Mercari.nl hanteert deze werkwijze al jaren, en ze bieden je altijd de beste prijs voor jouw woning. Vervolgens kan het zijn dat ze het huis opknappen en doorverkopen, maar het kan ook worden verhuurd, afhankelijk van de markt en de mogelijkheden. Dit is echter niet van belang voor jou, want het enige wat jij wilt is een snelle verkoop van je huis, zodat je zelf overal vanaf bent, niet?

Regel achterstallig onderhoud

Een tweede mogelijkheid om je huis sneller te verkopen is natuurlijk door deze aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Dit doe je onder andere door al het achterstallig onderhoud weg te werken. Op het moment dat er heel veel kleine dingen aan de woning moeten gebeuren kiezen veel kopers voor een huis waar minder aan hoeft te gebeuren. Het is immers geen prettig idee om te moeten verhuizen terwijl er eerst nog allerlei gebreken moeten worden hersteld. Als jij als verkopende partij ervoor zorgt dat de woning zo min mogelijk achterstallig onderhoud heeft, zullen meer mensen erin geïnteresseerd zijn en zal de verkoop sneller een feit zijn.

Onderschat de kracht van verkoopstyling niet

Wil je echt dat jouw woning snel verkocht is, en wil je het liefst nog even wachten met je huis verkopen aan een opkoper? Dan moet je absoluut de kracht van verkoopstyling niet onderschatten. Deze vorm van styling is erop gericht de woning zo neutraal en aantrekkelijk mogelijk de laten lijken, zodat een grotere doelgroep zich erdoor aangesproken voelt. Dit betekent in veel gevallen dat hele persoonlijke decoratie weggehaald moet worden, dat muren moeten worden gewit, en dat er meer neutrale posters en vaasjes worden gebruikt. Het gaat erom dat een potentiële koper zichzelf in het huis ziet wonen, en dat gaat vaak niet als de styling te persoonlijk is. Vraag een verkoopstylist om advies, en je zult zien dat je direct meer geïnteresseerden hebt.

 

Gerelateerde artikelen

Goede woningen bij Makelaardij Assen

Kopen of verkopen met een Makelaar Kloosterzande

Prijsverschillen van woningen aan de Costa Blanca