Zoek woning
Image default
Verbouwen

Big bags: Geen rommel tijdens jouw verbouwing

Een verbouwing is een hele klus en er komt veel rommel bij kijken. Van steengruis, stof en betonsluier, tot resten laminaat en isolatiemateriaal. Bij een grote verbouwing is het dan ook aan te raden om tijdelijk buitenshuis te gaan wonen zodat de aannemer en de bouwvakkers hun gang kunnen gaan. Maar dat is niet altijd een optie. Geldgebrek of beperkte mogelijkheden kunnen je verplichten om toch in je huis te blijven terwijl er verbouwd wordt. In dat geval is het belangrijk om de rotzooi in huis zoveel mogelijk te beperken. De tips uit dit artikel leggen je uit hoe je dit doet!

Dek kamers die je niet gebruikt af

Beperk jezelf tijdens de verbouwing tot ruimtes waar je echt niet zonder kunt. Dat is meestal de slaapkamer, badkamer en keuken. Extra slaapkamers of de woonkamer heb je meestal niet persé nodig. Het is even behelpen maar daar krijg je na je verbouwing natuurlijk een hoop moois voor terug!

Dek de kamers die je niet direct gebruikt daarom goed af met bouwfolie en eventueel met stucloper op de vloer. Met name betonsluier, dat ontstaat tijdens het boren of breken van muren, is erg hardnekkig en kan moeilijk te verwijderen zijn wanneer dit op je meubels, muren of vloeren komt.

Zet big bags neer in huis

Een big bag is ideaal om aan het eind van iedere dag bouwafval in te verzamelen. Zet er op elke verdieping een neer zodat je alle losse spullen snel weg kunt gooien. Restmateriaal dat blijft liggen levert struikelgevaar op en je wilt ook niet in een rondslingerende schroef gaan staan! Big bags hebben standaard een inhoud van ongeveer 1 kuub maar pas op dat je deze niet te vol stopt, dan zijn ze niet meer te tillen. Er zijn ook halve of kwart kuub zakken verkrijgbaar, die je makkelijker in de puincontainer kunt gooien wanneer ze vol zijn.

Lucht je huis goed door

Wanneer het stof letterlijk is gaan liggen aan het eind van de werkdag is het aan te raden om de ramen en deuren even goed open te zetten. Zo kan het huis doorluchten en kan het stof dat in de lucht hangt makkelijk naar buiten waaien. Overigens kun je ramen en deuren ook afplakken met een speciale raamfolie zodat deze schoon blijven en niet onder het stof komen te zitten.