Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Werkt Squid raamfolie ook tegen de zon?

Zonwerende folie is een effectieve en betaalbare manier om schadelijke UV-stralen in je huis of kantoor tegen te houden. Maar wat is Squid raamfolie, en hoe verhoudt het zich tot traditionele zonwerende folies? In dit artikel worden de verschillen tussen de twee producten uitgelegd, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen als je overweegt ze voor je ramen te gebruiken.

Wat is Squid raamfolie precies?

Squid raamfolie is een soort transparante raamcoating die helpt beschermen tegen hitte en verblinding door de ultraviolette (UV) straling van de zon. Het is gemaakt van een folie op polyesterbasis met een speciale coating die tot 99% van de UV-stralen tegenhoudt. Dit maakt het ideaal voor gebruik in huizen en kantoren waar direct zonlicht onaangename verblinding of stralingswarmte veroorzaakt.

Het materiaal biedt ook enige bescherming tegen het verbleken van meubels, tapijten, gordijnen en andere stoffen door blootstelling aan UV-straling. Vergeleken met traditionele zonwerende folies biedt Squid raamfolie verschillende voordelen. Ten eerste, omdat het gemaakt is van polyester in plaats van vinyl of plastic materialen zoals de meeste zonwerende folies, heeft het een betere optische helderheid dan andere producten die tegenwoordig op de markt zijn. Daarnaast is het ook beter bestand tegen krassen dan zijn concurrenten; dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over slijtage van je ramen na verloop van tijd door dagelijkse activiteiten zoals het veelvuldig openen en sluiten ervan.

Wat kost Squid raamtextiel?

Qua kosteneffectiviteit is Squid raamfolie betaalbaarder dan veel traditionele zonwerende folies die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Bovendien kun je geld besparen door alleen te bestellen wat je nodig hebt in plaats van een teveel aan materiaal “voor het geval dat”. Daar naast is de installatie van Squid raamfolie vrij eenvoudig:

gewoon het product op je schone glazen oppervlak afrollen en daarna het overtollige materiaal wegsnijden met een foliemesje of een ander scherp mesje. Hoewel Squid raamfolie bij correct gebruik bescherming biedt tegen ultraviolette straling en verblindingsvermindering, zijn deze effecten niet zo uitgesproken als bij dikkere conventionele zonwerende folies met een hogere opaciteit (meer informatie hierover hieronder).

Als een maximale UV-blokkering gewenst is, kunnen duurdere oplossingen, zoals die met gemetalliseerde coatings, de voorkeur verdienen voor bepaalde toepassingen waarbij te allen tijde totale zonwering gewenst is (zoals het verduisteren van glas tijdens daglicht). Over het geheel genomen lijkt Squid raamfolie een effectieve oplossing te bieden voor diegene die een basisbescherming tegen ultraviolette straling nodig hebben zonder de extra kosten van dikkere conventionele zonnefolies of gemetalliseerde coatings – waardoor het een uitstekende keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar een sfeerverhogende folie dat het interieur ten goede komt én de woning wil beschermen tegen warmte en uv licht. Squid vind je bij Raamfolieonline.nl. Je kunt daar het raamtextiel per halve meter kopen waarna het netjes opgerold naar je huis wordt  verstuurd.