Zoek woning
Image default
Woningen

Wat is een boerderij?

Als men boerderij zegt denken mensen meteen aan het hele bedrijf van een boer. Als je in een boerderij woont of er een bezit dan wordt je boer of boerin genoemd. Op een boerderij wonen ook verschillende dieren die dienen voor verschillende doelen bijvoorbeeld koeien dienen om te melken en vervolgens het melk te verkopen, kippen worden gehouden om eitjes te leggen die ze dan verder kunnen verkopen. Natuurlijk is een boerderij meer dan alleen maar dieren een boerderij beschikt ook over veel akkers waar de boeren hun gewassen verbouwen. Een boerderij heeft verschillende gebouwen liggen op zijn velden, de een dient voor de dieren, de andere om zijn machines op te bergen, etc.

Oogst

Er worden verschillende gewassen geteeld, deze voor zowel mens als dier. Deze gewassen kunnen zijn bijvoorbeeld: gras, zonnebloem, tarwe, aardappelen, suikerbieten, en nog veel meer. De boer oogst vervolgens met de trekker het gewas, dit gebeurt met behulp van verschillende machines. Natuurlijk wordt ook niet elke gewas tijdens dezelfde periode geoogst, bepaalde gewassen zijn enkel bestemd voor de zomer en sommige enkel voor de winter.

Wonen in een boerderij

Lijkt het je wat, in een boerderij wonen en het boeren leven ingaan? In Nederland zijn er tal van boerderijen te koop waar je uit kan kiezen. Onderschat een boerderij ook niet, boerderijen zijn vaak heel groot niet enkel qua oppervlakte van tuin maar ook van woning. Je moet eens boerderijen te koop opzoeken, je komt heel veel verschillende boerderijen tegen in verschillende kleuren en vormen. Er zijn boerderijen te koop die nieuw zijn en boerderijen die iets ouder zijn en die je aan vroeger doen laten denken. Natuurlijk als je een boerderij wilt bezitten moet je ook veel aandacht besteden aan je tuin en velden, weten hoe je de dieren moet verzorgen, enzovoort.

Grote nadeel

Een boer worden is niet gemakkelijk en vraagt om veel verantwoordelijkheid. Het is niet alleen maar je eigen baas zijn er komt veel meer bij kijken dan enkel dat. Als je in een boerderij woont dan heb je het risico om zomaar je land kwijt te raak en erger nog je huis. Je bezit over een groot stuk land dat over verschillende gebieden kan lopen waar opeens een projectontwikkelaar plannen mee heeft of erger nog je eigen provincie of gemeente kiest ervoor om een (water)weg neer te leggen. Zo kunnen zij dan met een procedure jou als boer uit kopen.

https://klement-rentmeesters.nl/boerderij-te-koop/