Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Wat heb je nodig om te klussen?

Het is begrijpelijk en een feit dat zelf klussen goedkoper is. Maar dat is alleen wanneer je kennis en weet hebt van de werkzaamheden die je wilt doen. Om te klussen heb je niet alleen kennis van het onderdeel nodig, maar ook andere dingen. Lees verder om te weten welke basis spullen je in huis moet hebben om een succesvolle klus uit te voeren.

  1. Moersleutel

Dit gereedschap heeft vaste of verstelbare, getande of gladde kaken aan één uiteinde van een lange steel. Er is een verscheidenheid aan sleutels op de markt verkrijgbaar, afhankelijk van de grootte van de kaakkop, de grootte van de handgreep, de vorm van de kaakkop, het gebruiksdoel, enz. Enkele van de meest gebruikte sleutels zijn de verstelbare moersleutel, steeksleutel, wastafelsleutel en pijpsleutel.

  1. Groeftang

Ooit stonden loodgieters bekend om het dragen van een hele collectie pijptangen in verschillende maten voor vrijwel elke klus. En hoewel de pijptang nog steeds wordt gebruikt voor stalen en ijzeren buizen, is deze grotendeels vervangen door een groeftang, ook wel bekend als kanaaltang, slipverbinding of Channellock-tang (een merknaam). Hoe je het ook noemt, dit gereedschap heeft schuine kaken, lange handgrepen en een reeks instelposities. Het standaardformaat is geschikt voor het meeste loodgieterswerk, maar voor speciale situaties kan het handig zijn om een paar grotere en kleinere tangen te hebben.

  1. Goede handschoenen

Bij leidingen en sanitair kunnen rubberen handschoenen een over het hoofd gezien maar essentieel hulpmiddel zijn. Houd jouw handen, polsen en onderarmen schoon en bescherm ze tegen scherpe voorwerpen door rubberen handschoenen te dragen tijdens het klussen.

  1. Loodgieterstape

Een van de meer frustrerende problemen met de leidingen is een lekkende schroefdraadverbinding, zoals de verbinding tussen een douchekop en een buis. De oplossing is loodgieterstape, ook wel teflontape genoemd. Wikkel gewoon een paar lagen rond schone, droge draden en wikkel de tape met de klok mee. Wanneer je jouw armatuur vastschroeft, helpt de tape om een waterdichte afdichting te vormen.

  1. Plunjer

Er zijn verschillende soorten plunjers; elk ontworpen om te worden gebruikt op verschillende soorten afvoeren. Maak bij het selecteren van een nieuwe zuiger jouw keuze op basis van hoe en waar deze zal worden gebruikt, en ook op basis van de kwaliteit. Door de juiste zuiger te selecteren, wordt het correct gebruik ervan veel gemakkelijker. Een plunjer is de basishulpmiddel voor het omgaan met allerlei soorten afvoerklompen.

  1. Soldeerlamp

De soldeerlamp van een loodgieter is een handgereedschap dat wordt gebruikt om warmte toe te passen op een bepaald gebied van leidingen, zodat je nieuwe leidingen kunt afdichten voor installatie en vervanging. Heb je hiermee geen ervaring? Vraag de Den Haagse loodgieter om je hiermee te helpen, want het is gevaarlijk.

  1. Siliconen patroonpistool

Ook wel een kitpistool genoemd, een patroonpistool stelt je in staat om eventuele gaten in muren, kozijnen en ramen netjes op te vullen of de kit helemaal te vervangen. Veeg de verzegeling af met een schone, droge doek voordat deze uithardt om een glad oppervlak te creëren.