Zoek woning
Image default
Woningen

Waarom kiezen voor PVC vloeren? 5 voordelen op een rijtje

Je hebt tegenwoordig keuze uit veel verschillende soorten vloeren. Denk aan laminaat, hout, tegels, parket en natuurlijk pvc. PVC is een vloer die steeds verder in populariteit toeneemt. Maar waarom eigenlijk? We hebben een aantal voordelen van pvc voor je op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan gauw verder! 

1.Erg duurzaam

Ten eerste zijn PVC vloeren erg duurzaam. Ze hebben een beschermende toplaag op de kunststoflagen. Hoe sterker deze laag is, hoe langer de vloer mee gaat. Er zijn zelfs vloeren die maar liefst 25 jaar mee gaan. Omdat PVC sterker is dan bijvoorbeeld vinyl, heb je ook minder last van afdrukken van meubelpoten. Een goede optie voor een duurzame PVC vloer is de Moduleo PVC vloer. Deze vloeren zijn extreem duurzaam. Ze bieden niet voor niets garanties tot wel 20 jaar! 

2.Makkelijk in onderhoud

Een pvc vloer kun je super eenvoudig onderhouden. Omdat PVC een glad oppervlak heeft, houd je de vloer eenvoudig schoon door regelmatig te stofzuigen of dweilen. Dankzij het gladde oppervlak heb je ook minder last van allergieën zoals huisstofmijt. 

3.Een goede combinatie met vloerverwarming

Met een PVC vloer hoef je nooit meer met koude voeten door het huis te lopen! De vloeren zijn perfect om te combineren met vloerverwarming. Pvc-vloeren passen zich aan de omgevingstemperatuur aan. Dankzij de verschillende lagen kan de warmte erg goed worden geleid. Dit maakt de vloeren extreem geschikt voor vloerverwarming! 

4.Waterbestendig 

Met een pvc-vloer hoef je niet bang te zijn voor een beetje water. Omdat de vloer gemaakt is van plastic is deze waterbestendig. Dit is ideaal voor in de keuken of een huis met kinderen of honden. Het is vaak zelfs mogelijk om een pvc-vloer in de badkamer te leggen. Een groot verschil met laminaat dus. 

5. Veel opties 

PVC vloeren heb je in allerlei soorten en maten. Tegenwoordig is PVC bijna niet meer te onderscheiden van echt hout. Ook kun je kiezen voor pvc vloeren met een tegel dessin zoals die van Hebeta PVC. Dankzij de vele opties is er altijd wel een vloer die perfect bij jou past! De keuze is reuze.