Zoek woning
Image default
Koken eten en drinken

Varkenskoteletten met rode wijn marinade en luxe wijnglazen.

Het is weer zomer en het is tijd voor een heerlijke barbecue. De wijnglazen kunnen weer op tafel en we kunnen lange avonden genieten van lekker vlees vers van de barbecue. Van iedere avond barbecueën wordt je dik is misschien weleens gezegd, maar gelukkig hoeft dit allemaal niet! Je kan ook gewoon je avond eten bereiden op de barbecue. Het is heerlijk om samen te genieten van een lekker stuk vlees dat je zelf gemarineerd hebt. Wij hebben niet alleen luxe wijnglazen die je kan neerzetten bij een goed stuk vlees, maar we hebben ook een lekker recept. Als echte wijnliefhebbers maken we onze marinade natuurlijk van rode wijn.

Ingrediënten voor een rode wijn marinade.

 

  • 1 dl rode wijn
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 laurierblad
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 teentjes knoflook

Marinade bereiden met prachtige wijnglazen op de achtergrond.

Wie zegt dat koken niet genieten is? Pak één van je mooiste wijnglazen en schenk een rode wijn voor jezelf in. Pak vervolgens een pannetje en doe hier alle ingrediënten in. Zorg er wel voor dat het laurierblad verkruimeld is en breng alles aan de kook. Als alles aan de kook gebracht is laat je het heel even pruttelen. Schenk het nu in een schaal waarin je het vlees gaat marineren. De marinade is goed voor 500 gram vlees en in principe kan ieder stuk vlees erin. Een lekkere tip is natuurlijk varkenskoteletten. Wentel de koteletten door de marinade en dek de schaal af om vervolgens weg te zetten in de ijskast. Laat de koteletten minimaal 12 uur in de marinade zitten en maximaal 1 dag. De volgende dag kan de gril aan en kan je opnieuw genieten van je luxe wijnglazen naast de barbecue.

Bak de koteletten en verwarm de marinade.

De marinade van rode wijn is nu wel ingedikt en kan je even opwarmen in een pannetje. De koteletten bak je met de verse marinade en de marinade kan er los overheen geserveerd worden. Binnen een paar minuten zijn de koteletten klaar op de barbecue en is het heerlijk smullen geblazen. Blijf gerust nog een paar uur nagenieten van een heerlijk gerecht met een paar prachtige wijnglazen op de tafel.

http://www.rode-wijnglazenshop.nl/wijnglazen