Zoek woning
Image default
Energie

Tips om jouw stroomverbruik zo laag mogelijk te houden

Heb je een energiecontract bij bijvoorbeeld Vandebron afgesloten? Dan heb je dit gedaan op basis van een geschat stroomverbruik. Op basis van dat geschatte stroomverbruik moet je een bepaald bedrag per maand betalen, waarna er uiteindelijk een afrekening plaats gaat vinden.

Wil je deze afrekening graag zo voordelig mogelijk uit laten vallen? Dan is het zaak dat je gedurende het jaar zo min mogelijk stroom gaat verbruiken. In dit artikel vind je daar enkele handige tips voor.

Gebruik de huishoudelijke apparaten zo min mogelijk

De vaatwasser, de stofzuiger, de waterkoker en vergelijkbare apparaten zijn ware stroomverbruikers. Als je deze apparaten zo min mogelijk weet te gebruiken, weet je het stroomverbruik een stuk lager te houden.

Stekker uit het stopcontact trekken

Ook is het raadzaam om de stekker uit het stopcontact te trekken. Ook hiermee weet je stroom te besparen, aangezien de huishoudelijke apparaten altijd wel een kleine hoeveelheid stroom gebruiken. Dat is ook het geval als de apparaten op stand-by staan; trek daarom de stekkers uit de stopcontacten van apparaten die je (een tijdje) niet gebruikt.

Vervang je oude apparaten

Heb je in jouw keuken nog een oude koelkast of een oude vaatwasser? Of maak je nog gebruik van een oude wasmachine? Dan ben je eigenlijk dief van jouw eigen portemonnee. Dergelijke apparaten hebben namelijk een immens stroomverbruik, waardoor de energierekening hoog oploopt. Door deze apparaten te vervangen, kun je op de lange termijn behoorlijk veel geld besparen.

Volg de tips van jouw energieleverancier op

Heb je het gewenste energiecontract bij een energieleverancier, bijvoorbeeld GreenNL, afgesloten? Dan kun je er zeker van zijn dat je op de website van jouw energieleverancier allerlei handige tips kunt vinden. Voor de energieleveranciers is het immers ook wenselijk dat jij zo min mogelijk stroom verbruikt; zij moeten ook voldoen aan bepaalde milieueisen. Volg de tips van de website van jouw energieleverancier daarom ook goed op.

Gebruik je gezonde verstand

Tot slot hebben we nog een laatste tip voor je: gebruik je gezonde verstand. Ga bewust met het milieu om en dring daarmee ook jouw stroomverbruik verder terug.