Zoek woning
Image default
Woningen

Schilderdeuren verven: hoe pak je dat aan?

Als jij jouw huis een nieuwe look wilt geven, maar niet de complete inrichting wilt veranderen, dan kun je al veel bereiken met een nieuwe huiskamerdeur. Om de deur te integreren met de rest van het huis, is het een goed idee om een schilderdeur aan te schaffen.

Schilderdeuren zijn goedkope binnendeuren en dus voordeliger in aankoop dan compleet afgewerkte deuren en jij kunt zelf bepalen hoe jouw deur eruit komt te zien. Wanneer je dus zelf wilt beslissen welke kleur je deur wordt en geld wilt besparen, kies dan voor een schilderdeur!

Lees hieronder hoe je het verven van een deur aanpakt.

Het voorbereiden van de deur

Ontvet de deur en maak deze schoon voor een goede hechting van de verf. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld ammonia gebruiken. Verwijder vervolgens alle loszittende delen om het schuren te vereenvoudigen. De grote vlakken kun je het beste schuren met een schuurmachine; voor de kleinere stukjes en stukken rondom glas kun je het beste schuurpapier gebruiken.

Door het schuren zorg je ervoor dat de verf goed hecht aan je houten binnendeuren en dat er geen oneffenheden meer te zien zijn. Stof daarna de deur af en stip de kale plekken of gaatjes aan met grondverf en plak eventueel glas af met tape.

Het verven van de deur

Na het plamuren en kitten, verf je de deur over met grondverf. Gebruik voor de randjes een kwast en voor de grotere stukken een roller. Let op dat je het niet te dik doet en verf de deur hangend om stof op de deur te voorkomen! Na het gronden schuur je de deur licht op. Stof deze vervolgens weer af en lak het af zoals je ook met de grondverf hebt gedaan. De lak is de laatste laag die je aanbrengt, dus let voordat je lakt goed op het resultaat. Verwijder na het aflakken de tape en geniet van jouw mooie deur!