Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

PU Gietvloer over je tegels, lees hier de voordelen!

Wanneer je tegels in een kamer hebt, maar toch liever vervolgens een andere vloer wil nemen, lijkt het natuurlijk altijd een hele hoop werk kom eerst alle tegels eruit te moeten halen en dat loopt ook. Gelukkig is er een manier om een nieuwe vloer te nemen, maar dan zonder eerst de tegels te moeten verwijderen. Namelijk door middel van een PU gietvloer. In deze tekst gaan we zien hoe dit precies werkt. Daarnaast kijken we dus ook naar de andere voordelen die er zijn wanneer je kiest voor een gietvloer over tegels heen.

PU Gietvloer over tegels en hoe werkt dit?

Toch is het dan eerst handig om te kijken wat het precies voor een vloer is en waarom dat op deze manier kan. De gietvloer over tegels is een ideale manier om een nieuwe vloer te nemen zonder dat eerst de vorige vloer er uit gehaald moet worden. Deze vloer wordt namelijk gegoten. Bij andere vloeren is het zo dat deze gelegd worden. Losse onderdelen worden afzonderlijk van elkaar geplaatst totdat deze een geheel vormen. De gegoten vloer is een geheel wanneer hij opdroogt. Het mengsel wordt eerst gemaakt van verschillende ingrediënten en vervolgens over de vorige vloer of eventueel een ondervloer gegoten. Het kan zijn dat een laag genoeg is, maar in sommige gevallen moeten er meerdere lagen gegoten worden voor de vloer geheel klaar is. Tussen deze lagen moet de vloer dan ook drogen. Het gieten van de vloer is niet iets wat iedereen zomaar kan en daarom is het belangrijk om hiervoor de hulp van een professional in te roepen.

Voordelen van de PU vloer

Een groot voordeel is dus dat er niet eerst een andere vloer verwijdert hoeft te worden. Integendeel zelfs, de vloer kan er gewoon overheen gegoten worden. Een ander voordeel is het onderhouden van de vloer. Doordat de vloer bestaat uit een geheel, is er geen sprake van ruimte tussen de losse onderdelen. De vloer kan dus heel makkelijk schoon gehouden worden omdat er geen randjes zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Vervolgens kan er dus ook geen vuil gaan hangen in deze randjes. Een ander voordeel zit hem in het feit dat de vloer in elke ruimte gebruikt kan worden. De vloer kan verschillende eigenschappen bevatten zoals waterdichtheid, maar ook elasticiteit zodat kinderen er wat zachter op kunnen vallen. De vloer kan ook prima in keukens of badkamers gebruikt worden omdat de vloer waterdicht is. Hierdoor kan de vloer niet kapot gaan wanneer er vocht bij komt. Het vocht kan namelijk niet in de vloer trekken. Zoals je ziet, zitten er dus een hele hoop voordelen aan de vloer en is het een van de beste keuzes.