Zoek woning
Image default
Bouwmaterialen

Lockpicking, slot openen met vaardigheid.

Lockpicking is een Engelse term die gebruikt wordt wanneer men het heeft over het schadeloos openen van sloten zonder daarbij de sleutel te gebruiken. Er is momenteel nog geen goede Nederlandse term om dit fenomeen te beschrijven.

Lockpicking is enkele tientallen jaren enorm in opkomst geweest door de hacking cultuur. Hackers zijn mensen die computersystemen te slim af proberen te zijn, ze zorgen hiervoor vaak voor verbeteringen in een systeem.

Lockpickers zijn in die zin erg vergelijkbaar alleen gaat het hier niet om digitale systemen maar fysieke systemen die men probeert te slim af te zijn. Bij lockpicking probeert met sloten en andere veiligheidssystemen te slim af te zijn met een lockpick setje en proberen ze te kijken of ze nog verbeterpunten kunnen vinden. Lockpicking kwam in opkomst doordat hackers steeds meer de vergelijkenissen zagen tussen het hacken van computersystemen en het hacken van fysieke beveiligingsystemen. Over het algemeen zijn deze nieuwsgierige onderzoekers vrij onschuldig maar je kan je voorstellen dat er ook veel mensen zijn die proberen misbruik te maken van de ontdekkingen van deze lockpickers. Gelukkig is lockpicking redelijk lastig om onder de knie te krijgen en zelfs wanneer je het volledig bemeesterd kan het erg lastig blijken om een slot te kunnen openen met lockpicking technieken.

http://LockpickWebwinkel.nl