Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Hoe verkoop je je huis tegen de beste voorwaarden?

Je bent eruit, je wilt je huis verkopen, maar hoe nu verder? Een huis verkopen doe je enkele keren in je leven en het wordt door velen ervaren als een spannend proces. Het is dus belangrijk dat je goed weet welke stappen je moet nemen en wat er allemaal bij het verkopen van je huis komt kijken. Het verkopen van je huis begint bij de voorbereiding en het in kaart brengen van je verwachtingen. Nadat je deze in kaart hebt gebracht ga je door naar de verkoopfase waarna de overdrachtsfase volgt. 

Fase 1: de voorbereiding

De voorbereiding begint op het moment dat je beslist je huis te gaan verkopen. Er komt veel kijken bij het verkopen van een huis. Je moet onder andere een vraagprijs bepalen, een energielabel regelen (als je deze nog niet hebt), je huis verkoopklaar maken en de verkoop van je huis promoten. Voor velen een onoverzichtelijk proces met veel stappen waar ze geen kennis van hebben. Je hebt echt niet de enige. Een makelaar biedt in veel gevallen uitkomst. Zij zijn bekend met het proces en verkopen dagelijks huizen. Een goede makelaar is op de hoogte van de huidige marktomstandigheden, de buurt en heeft een uitgebreid netwerk voor het promoten en verkopen van jouw huis. Samen met een makelaar kun je een verkoopstrategie opstellen die het beste bij jouw wensen past. Wil je de hoogst mogelijke prijs, een koper kiezen of een stille verkoop. Samen bespreek je alle mogelijkheden om jouw huis tegen de beste voorwaarden te verkopen.

Fase 2: verkoopfase

Je huis is in de voorbereiding verkoopklaar gemaakt. De verkoopstrategie is bepaald, de vraagprijs staat vast en de foto’s zijn gemaakt. De makelaar is aan de slag gegaan met het promoten van jouw huis en de eerste aanvragen voor een bezichtiging komen binnen. De makelaar kan deze bezichtigingen uit handen nemen en namens jou onderhandelen met de verschillende belangstellenden. Verder kan hij ook technische en juridische vragen over het huis beantwoorden. Zodoende kan hij de interesse van de belangstellende inventariseren. Een lokale makelaar in Amsterdam weet precies wat jouw huis waard is en kan door zijn ervaring en kennis het maximale resultaat uit de onderhandelingen.

Fase 3: verkoop en overdracht

De laatste fase van je huis verkopen in Amsterdam is aangebroken. De makelaar inventariseert de biedingen van de geïnteresseerden. Samen met de makelaar kies je het bod met de beste voorwaarden die bij jouw wensen past. Na deze keuze teken jij en de tegenpartij het voorlopige koopcontract. De overdrachtsfase breekt aan en je maakt een afspraak bij de notaris. De laatste contractuele dingen worden afgesproken en het is tijd om definities afscheid van je huis te nemen. Ook tijdens de overdracht staat een makelaar je nog bij voor het succesvol verkopen van je huis. 

https://tip.amsterdam/

Gerelateerde artikelen

Je woongelukkig verhogen? Dit kun je doen!

Tegels kopen doe je gemakkelijk online

Huis verkopen aan makelaar de trend bij Sons Real Estate