Zoek woning
Image default
Bedrijven

Hoe u voor een verhuurd huis een betere bod kunt ontvangen

Wellicht heeft u ooit een studerend kind gehad in een grote stad of u houdt ervan uw woning portefeuille uit te breiden. Het verhuren van woningen gaat altijd gepaard met het regelen van huurders en het onderhouden van de woning. En of u uw woning aan studenten verhuurd of gewoon binnen de particuliere verhuurmarkt, veel zaken komen overeen tussen verschillende opties die u heeft om uw woning te verhuren. Hoe kunt u meer ontvangen als u eenmaal besluit uw huurpand of huurhuis te verkopen? De Nationale Vastgoedportefeuille is een Nederlands samenwerkingsverband van opkopers en mede verhuurders van huizen. Niet iedereen heeft dezelfde ideeën of wensen. Waar de ene zijn huurpand verkoopt na het verstrijken van de looptijd op de beleggingshypotheek, gaat de ander juist verder op de ingeslagen weg. Alles hangt natuurlijk af van uw persoonlijke situatie en lange termijn doelstellingen. 

De belangrijkste zaken om de waarde van uw verhuurde woning te verhogen:

  1. Hanteer marktconforme huurtarieven
  2. Verhoog huurprijzen jaarlijks
  3. Maak gebruik van de juiste voorwaarden in het verhuurcontract
  4. Houdt de onerhoudkosten laag of investeer in duurzaamheid

Er zijn uiteraard nog veel meer zaken die van invloed zijn op de huurprijs. Waar het om gaat is dat hoe hoger de huuropbrengsten. Waar het bij verhuurde huizen om gaat is dat een eventueel nieuwe koper bij het verkopen van een verhuurd huis een voldoende hoog rendement heeft op het verhuurde pand. De continuiteit van het huidige verhuurcontract moet uiteraard ook goed zijn. Stel dat u nu tijdelijk goede huuropbrengsten heeft, dan garandeert dat uiteraard niets op de lange termijn. Het tijdig verhuren voor een onacceptabel hoog huurtarief werkt niet om de waarde te verhogen, omdat beleggers altijd kijken naar lange termijn. Het perspectief van uw huurwoning, denk bijvoorbeeld aan universiteiten of bedrijven in de directe omgeving, is erg belangrijk om de waarde te verhogen. Het verplaatsen van een woning is natuurlijk geen optie!

Lees meer op de website van De Nationale Vastgoedportefeuille. Een Nederlandse samenwerking tussen enkele makelaars, beleggers en opkopers.

https://denationalevastgoedportefeuille.nl/verhuurd-huis-verkopen/