Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Hoe en aan wie verkoop je je verhuurde beleggingspand?

Bezit je een beleggingspand en denk je erover om deze te verkopen? Wij geven je advies! Het kan zijn dat je geld nodig hebt voor een nieuwe investering of je vindt het nu gewoon het juiste moment om te verkopen. Een pand verkopen dat verhuurd is lijkt moeilijk maar als je het verkoopt aan een vastgoedinvesteerder hoeft dat helemaal niet zo te zijn. 

Het komt veel voor dat mensen een beleggingspand kopen om te verhuren. Dit als investering, omdat het rendement zeer aantrekkelijk is. Je genereert extra inkomsten en het is een redelijk veilige manier om je geld in te investeren. Maar uiteraard komt er een stuk meer bij kijken dan elke maand het ontvangen van de huur. Jij bent de huisbaas en dus verantwoordelijk voor het regelen van alle betalingen van reparaties en al het onderhoud aan het pand. Je kan ook te maken krijgen met verschillende problemen zoals de relatie met je huurders als er bijvoorbeeld betalingsachterstanden ontstaan of wanbetalingen. In deze genoemde voorbeelden kan veel tijd en energie gaan zitten. Ook hebben huurders veel steun wat betreft regels en wetten. Hier moet je als verhuurder ook rekening mee houden. Je kan als huurder niet zomaar je huur verhogen, hier is een wettelijk vastgesteld maximum voor van 5% per jaar.  

Wanneer je uiteindelijk het besluit neemt om je verhuurde woning te verkopen, mag je niet zomaar de huurders er uitzetten. Lopen de huurcontracten nog dan hebben de huurders de rechten om in de woning te blijven. De verkoop van een pand breekt dus geen huur. In dit geval is verkopen aan particulieren vrij lastig. Particulieren zijn meestal opzoek naar een woning waar ze zelf in kunnen wonen. Je hebt dus een minder grote groep eventuele kopers, hierdoor kan het een stuk lastiger zijn om je verhuurde beleggingspand te verkopen. 

Maar uiteraard is er een andere optie om je beleggingspand te verkopen. Een vastgoedhandelaar is hier vaak in geïnteresseerd. Je kunt er dus voor kiezen om je verhuurde beleggingspand te verkopen een bedrijf die investeert in vastgoed en gelijk de huurcontracten overneemt. Eén van de voordelen van het verkopen aan een vastgoedinvesteerder is dat ze direct kunnen schakelen omdat er geen makelaar bij betrokken is. Dit bespaart je ook nog eens vele euro’s. Ook heb je niet te maken met een financieringsvoorbehoud en is er dus gelijk al meer zekerheid dat de koop doorgaat. Je krijgt ook geen rekening van de notaris, deze kosten zijn voor de vastgoedinvesteerder die jouw pand koopt. Verder is er altijd ruimte om flexibele voorwaarden op te stellen die voor beide partijen interessant kunnen zijn.

Hoe gaat dit in zijn werk? Nadat er contact is opgenomen met een vastgoedinvesteerder, willen ze vaak langskomen voor een bezichtiging van je pand.  Dit is voor hun belangrijk zodat ze een inschatting kunnen maken van de waarde. Soms is dit niet mogelijk en dan kunnen ze een inschatting op afstand voor je maken. Je krijgt dan een vrijblijvend bod op je beleggingspand. Ga jij akkoord met hun voorstel dan heb jij snel je pand verkocht!

DamBorg is zo’n partij die geïnteresseerd is in beleggingspanden. Ze kopen onder andere beleggingspanden en renoveren deze als dit nodig is. Ze bieden altijd een marktconforme prijs. Wilt u uw verhuurde woning verkopen? Twijfel dan niet en neem contact met op met DamBorg. Ze helpen u graag verder!