Zoek woning
Image default
Industrie

Een rieten dak vergeleken andere daken

Er zijn tegenwoordig een heleboel verschillende soorten daken. De meest voorkomende zijn rieten daken, de traditionele dakpan en stalen dakpan platen.

Nu hebben alle drie de daken zo hun voor- en nadelen. Traditionele dakpannen zijn namelijk tamelijk sterk en hebben een goede naam. Stalen dakpanplaten kunnen daar in tegen op verschillende manieren gecoat worden en zijn zo flexibel om verschillende omstandigheden aan te kunnen. Hiernaast kunnen ze gemaakt worden in veel verschillende vormen en bijna elke kleur krijgen die gewenst zijn. Stalen dakpanplaten worden daarin tegen gemaakt van staal en in grote fabrieken. Het is dus niet echt milieu vriendelijk.

Wat er dan overblijft is het rieten dak. Deze zijn duurzaam. Het blijft, indien je het goed onderhoud, 30 jaar ‘goed’. Hierna gaat het nog zeker enkele jaren mee. Rieten daken worden gelegd door een rietdekker. Het is een ambachtelijk werk waar een heleboel tijd en aandacht in gaat zitten. Rieten daken moeten gelegd worden door een specialist zoals bijvoorbeeld: Van den Bergh rietdekkers. Riet op daken leggen is hun ‘manier van leven’ waarin zij hun passie kwijt kunnen en toewijden aan een product.

Nu is er altijd nog een punt brandgevaar, hier zullen veel mensen aan denken bij het horen van een rieten dak. Nu zijn er gelukkig tegenwoordig allemaal producten ontwikkeld die preventief werken. Er zijn anti-brand sprays, sproeisystemen en er kan een onder structuur worden geplaatst die ook brand voorkomt.

Vroeger werden rieten daken vooral geassocieerd met Oost- en Noord-Nederland. Tegenwoordig zien steeds meer mensen de charme van een rieten dak. Zo worden bij een heleboel losstaande woningen aan bijvoorbeeld de zee worden tegenwoordig voorzien van dit soort daken. Het rieten dak zorgt ervoor dat het huis helemaal één wordt met de context waarin het staat, de natuur. Mocht u nou nog twijfelen, vraag dan gerust is bij een specialist zoals Van den Bergh rietdekkers een offerte aan of vraag gewoon naar de mogelijkheden voor uw huis

 

http://www.rietwerk.nl/