Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

De vier verschillende soorten makelaars en hoe ze jou kunnen helpen

Een makelaar is niet alleen iemand die huizen verkoopt. Er bestaan namelijk vier verschillende soorten makelaars, waaronder een verkoopmakelaar. Maar ook aankoopmakelaars, nieuwbouwmakelaars en taxateurs vallen onder het beroep makelaar. Wat deze verschillende soorten makelaars beoefenen is hieronder uitgelegd.

De verkoopmakelaar

De verkoopmakelaar is misschien wel de bekendste soort makelaar. Wanneer je je huis wilt verkopen schakel je een verkoopmakelaar in. Deze heeft veel kennis op het gebied van verkoop van huizen. De verkoopmakelaar weet welke foto’s je moet maken van je huis en hoe je je huis moet adverteren. Het inschakelen van een verkoopmakelaar voor het verkopen van je huis, zorgt er zeker weten voor dat je huis sneller verkocht wordt. Nog een pluspunt is dat je zelf veel minder werk hebt aan het verkopen van je huis. De tijd die je hiermee bespaart, kun je bijvoorbeeld stoppen in het zoeken naar een nieuw huis. Ook wordt de overeenkomst met de toekomstige bewoners van het huis geregeld door de verkoopmakelaar. Hierdoor weet je zeker dat de hele koopoverdracht op rolletjes gaat lopen.

De aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar schakel je in wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning. Je kunt de aankoopmakelaar inschakelen als het je zelf niet lukt om een woning te vinden. Maar natuurlijk is het ook erg handig om deze gelijk bij het begin van de zoektocht in te schakelen. De aankoopmakelaar verzorgt vrijwel de hele aankoop voor je. Het zoeken naar een woning word je mee geholpen. De aankoopmakelaar weet waar hij op moet letten en zal je adviseren over woningen. Zo weet je zeker dat je de goede woning koopt. Ook het contact met de verkopers wordt geregeld door de aankoopmakelaar. Zo hoef je zelf niet te onderhandelen over een prijs, maar weet je zeker dat je de beste deal krijgt.

De nieuwbouwmakelaar en de taxateur

Nieuwbouwmakelaars schakel je in wanneer je zeker weet dat je een nieuwbouwhuis wilt kopen. Hij houdt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hierdoor ben je er snel bij wanneer er nieuwe huizen op de markt komen. Een taxateur bepaalt de waarde van je huis wanneer je deze wilt verkopen. Zo weet je zeker dat je een redelijke prijs vraagt voor je woning. Ook krijg je dan het bedrag dat het waard is voor je huis.