Zoek woning
Image default
Woningen

De perfecte lamp bij jouw woonstijl

Elke woning wordt gekenmerkt door zijn eigen woonstijl. Dit kan bijvoorbeeld een bepaald comfort, rust en sfeer uitstralen, zoals een landelijk interieur. Soms kan het wat strakker en meer minimalistisch aanvoelen, zoals de moderne woonstijl. Maar je hebt ook woonstijlen met een stoer en ruig karakter, zoals in de industriële woonstijl. Waar je ook voor kiest, in elke woonkamer en bij elke stijl hoort een bepaald soort lamp die het helemaal afmaakt. Een typisch voorbeeld van een landelijke verlichting is een zwarte of grijze lantaarn, gemaakt van metaal. Of je kunt kiezen voor een wandlamp industrieel, als dat de stijl is waar jij voor gaat. Zo kunnen er bij elke woonstijl verschillende lampen met hun eigen kenmerken kleuren en vormen worden uitgekozen. 

Industrieel genot

In een industrieel zie je vaak ‘echte’ materialen die geleefd hebben, zoals oud hout, staal of bakstenen. Donkere kleuren zijn hierbij ook zeer kenmerkend. Industriële lampen werden vooral gebruikt, zoals hun naam doet duiden, in fabrieken. Deze lampen waren puur functioneel, maar tegenwoordig zijn het echte eyecatchers in je woonkamer. Deze stoere en robuuste lampen hebben vaak een kleuren van staal of metaal. Er zijn verschillende soorten lampen in deze stijl, namelijk hanglampen, staande lampen of een plafondlamp industrieel

Landelijk en knus

Zodra je een landelijke woonstijl binnenloopt, stroomt er een gevoel van rust en comfort over je heen. Sommige mensen vinden dit een vrij basic interieurstijl, maar je kunt het ook zeker sfeervol, gezellig en knus maken. Vaak komt er veel hout in voor, wat ook terug te zien is in het soort lamp. Naast hout, zijn natuurlijke kleuren ondenkbaar in deze stijl. Denk hierbij aan taupe, wit en grijs, welke niet alleen teruggevonden wordt in het meubilair, maar ook in de lampen!

Klassieke stijl

In een klassiek interieur zie je vaak warme kleuren en sierlijke vormen terug. Het doel is om het luxe en chique te laten ogen. Bij deze stijl wordt vaak gedacht aan een kroonluchter als toepasselijke lamp, wat ook uiteraard zo is. Dit is echter niet het enige soort lamp uit de klassieke stijl. Er zijn ook hele mooie staande lampen met een speels en sierlijk karakter, waarbij de warme uitstraling erg van belang is. 

Lampentotaal.nl

Benieuwd geworden naar welke soort lamp in jouw interieur past? Bij Lampentotaal.nl kun je nu per stijl op zoek naar de lamp geschikt voor jou. Zij bieden gepast advies op maat zodat er een perfecte match uitkomt. Tevens hebben zij een groot assortiment aan lampen!