Zoek woning
Image default
Bedrijven

3 nieuwe trends op het gebied van flexibel werken

Sinds het coronavirus in het land is, moeten veel mensen op een andere manier aan het werk gaan. Maar zelfs voor dat het virus er was, zagen we al langzaam een aantal trends steeds populairder worden op het gebied van flexwerken. Flexwerken is dat je niet op een vaste plek aan het werk bent maar flexibel hierin bent. De ene keer werk je vanuit je huis en de andere dag vanuit een café bij jou in de buurt. Maar in deze blog bespreken we drie nieuwe trends op het gebied van flexwerken.

Thuis werken doen steeds meer mensen

We zagen al de trend van het thuiswerken steeds meer voorbij komen bij mensen. Vooral voor mensen met kinderen is thuiswerken soms ideaal. Zij kunnen dan, als ze een kleintje hebben, dat in de gaten houden en daarnaast ook nog eens normaal hun werk doen. Bovendien heeft het ook andere voordelen, zoals reistijd en flexibiliteit. Maar nu de corona crisis er is, zijn veel mensen thuis aan het werk en de ene bevalt het erg goed, en de ander wil juist zo snel mogelijk weer naar kantoor kunnen. Het moet je net liggen.

Een vaste kantoorplek is er niet meer

Tegenwoordig is het eigenlijk niet meer normaal om een vaste werkplek te hebben op kantoor. Het is juist bewezen dat als je op verschillende plekken op kantoor werkt, je creativiteit en productiviteit een boost krijgt door de nieuwe omgeving. Daarom bieden sommige werkgevers verschillende lege werkplekken aan als een werknemer even wat anders wil. Andere werkgevers wisselen om de tijd gewoon alle posities van iedereen door elkaar, om daar dan meer variatie in te creëren.

Steeds meer flexplekken in Nederland beschikbaar

Het wordt flexplek is nog een redelijk nieuw begrip in Nederland, maar het wordt steeds bekender en meer gebruikt. Veel mensen ontdekken nu de verschillende flexplekken die horeca of andere gelegenheden aanbieden. Er zijn er nu ook steeds meer beschikbaar in Nederland en dat maakt het voor de mensen die graag even ergens anders willen werken toch wat makkelijker. Wij zeggen vooral, probeer het eens een keer.