Zoek woning
Image default
Woonkamer

Wandlampen om bij te lezen.

Een wandlamp kan prima dienen als leeslamp boven een stoel of wandtafel. Wanneer het lichtpunt wat verder moet reiken zijn daar ook verschillende mogelijkheden voor. Belangrijk is echter wel dat de lamp wel naar beneden moet schijnen anders krijg je niet voldoende licht op de tafel. Uiteraard moet de lamp ook leuk staan in het vertrek dus mooi van design en tegelijkertijd functioneel.

Good old schaarlamp

Wie kent ze niet deze ouderwetse modellen, tegenwoordig ook in veel modernere uitvoering te verkrijgen. Het model is erg praktisch en heeft veel mogelijkheden om te verstellen. Vaak worden ze uitgevoerd met een stoffen of kunststof kap in allerlei kleuren. Wanneer je de lamp niet nodig hebt kan je hem heel makkelijk inschuiven en klein maken.

Wandlamp met een zwenkarm

Dit soort wandlamp zijn ook erg praktisch in gebruik en zijn ook weer in vele soorten te verkrijgen. In dit model heb je ook uitvoeringen met een LED of halogeenlampje. Ook zijn er in dit model soorten die je kan dimmen zodat hij ook goed voldoet als leeslamp en als sfeerlamp.

Wandspot

Wil je echt 1 plek goed verlichten dan kan je ook de mogelijkheid van een wandspot overwegen. Vooral de uitvoeringen met een halogeen lampje  geven mooi gericht licht en ze zijn  goed te verstellen zodat het  licht  precies op de juiste plek schijnt. Vaak zijn deze in verschillende kleuren en uitvoeringen te verkrijgen.

Kinderkamer

Schaarlampen zijn er ook in hele hippe felle kleuren te verkijgen, deze modellen passen leuk boven een bureau in een kinderkamer. De ruimte in een kinderkamer is vaak beperkt en dan zijn dit soort wandlampen vaak een prima oplossing. Goed licht om huiswerk te maken is erg belangrijk voor kinderen dat wordt wel eens vergeten omdat kinderen over het algemeen minder licht nodig hebben om goed te lezen.

http://interieur-verlichting.blogspot.nl/2015/04/aparte-wandlampen.html

Gerelateerde artikelen

Afzuigkap bestellen bij Keukenwinkel.nl

Waarom al je inboedel kopen bij IkWillem?

Hangmat niet alleen in de tuin