Zoek woning
Image default
Verbouwen

Waarom ik koos voor CNC van CNCNederland

CNCNederland, opgericht door Christa Worp en Hugo Stevens, verbindt klanten op een eerlijke en goede manier aan CNC bedrijven door heel Nederland. In dit artikel lees je wat CNC is, de twee meest voorname CNC technieken en waarom je voor cncnederland.nl zou moeten kiezen.

Wat is CNC?

Binnen de metaalindustrie komt de term van CNC regelmatig voorbij. Computer Numerical Control is een computergestuurde techniek die haar oorsprong kent in de late jaren ’50 van de vorige eeuw. Het betreft de computergestuurde regeling van werktuigmachines. CNC werd voornamelijk gebruikt door analoge computers. Toen de digitale computer haar intreden deed, werd CNC hierin meegenomen. De ontwikkeling van een toenemende digitalisering heeft mogelijk gemaakt dat er op grote schaal producten kunnen worden geproduceerd. Binnen een relatief korte periode was het ineens mogelijk om op grote schaal replica’s te maken van eenzelfde product, zonder extra mankracht.

CNC verspanen

Met CNC kun je tegen relatief lage prijzen een groot aantal van een bepaald materiaal afnemen. Binnen het Computer Numerical Control bestaan twee verschillende kanten: verspanen en niet-verspanen. Verspanen komt van het woord ‘spanen’, wat het afval dat ontstaat betreft. Des te meer spanen van het basismateriaal gehaald worden, des te verder kom je bij het gewenste eindproduct. Verspanen komt in feite neer op het weghalen van materiaal, tot het product haar eindvorm kent. Dat houdt wel in dat je bij het CNC verspanen met veel afval te maken hebt. Om deze reden wordt er voor het verspanen gekozen in de vorm van een laatste redmiddel. Ondanks dat het geen snelle techniek is, wordt er in de metaalindustrie toch vaak voor het verspanen gekozen om technische of economische belangen.

CNC niet-verspanen

De techniek van het niet-verspanen is het tegengestelde van de verspanende techniek. Bij het niet-verspanen wordt er geen materiaal weggenomen, waar dat wel geldt bij de verspanende bewerking. Bij CNC niet-verspanen komt een product tot haar gewenste vorm door middel van vervorming of het aanbrengen van materiaal. Net als bij het niet-verspanen zijn er veel mogelijkheden wat betreft de bewerkingen.

CNCNederland realiseert met haar onafhankelijk bestaan mogelijkheden voor zowel het verspanen als niet-verspanen. 

Waarom cncnederland.nl?

CNCNederland is op een missie, het einddoel betreft een goede, eerlijke verdeling aan opdrachten bij CNC bedrijven. Zo ervaart het ene bedrijf enorm veel plezier in het frezen van aluminium en heeft een ander bedrijf de uitstekende mogelijkheden tot het draaien van staal. CNCNederland is onafhankelijk van alle CNC bedrijven en daarmee uitermate geschikt om jouw opdracht te koppelen aan een bedrijf dat al haar passie stopt in het uitvoeren van jouw specifieke opdracht. Een win-win situatie.

Bij CNCNederland wordt in de gaten gehouden welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en voorkeur hebben aangetoond bij het uitvoeren van jouw type opdracht. Wat cncnederland.nl hierbij slim doet, is het op de hoogte brengen van drie CNC bedrijven bij jou in de regio. De onderlinge concurrentie zal tot gevolg hebben dat de uiteindelijke prijs voor jou voordeliger wordt. De drie CNC bedrijven willen immers allerdrie jouw opdracht in ontvangst nemen, zeker als je bedenkt waar CNCNederland rekening mee houdt.

Het is dan ook niet meer dan terecht dat CNCNederland een klein bedrag ontvangt voor het maken van de match met drie CNC bedrijven in jouw regio.