Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Vijf redenen om vrijstaande waterdamp open haarden te overwegen

Bij het kiezen van een open haard zijn er veel dingen om te overwegen. U wilt op zoek naar een haard die extra warmte geeft en een centraal punt in uw huis. Als u echter op zoek bent naar een groene optie, moet u eens kijken naar vrijstaande waterdamphaarden. Ze hebben veel voordelen ten opzichte van houtgestookte en elektrische haarden. Hier zijn vijf redenen om een van deze modellen te overwegen. Lees verder voor meer informatie!

 

Opti-Myst technologie

Opti-Myst technologie is een gepatenteerd kenmerk van de nieuwste elektrische haarden. Het maakt gebruik van een systeem van LED-lampjes om het uiterlijk van vlammen te simuleren. Bovendien wordt waterdamp gecreëerd door een proces dat bekend staat als ultrasone technologie. Deze golven verwarmen de lucht en duwen waterdruppels omhoog tot een fijne nevel. De resulterende gloed doet denken aan een echt vuur zonder de rook en hitte.

Opti-Myst haarden maken gebruik van deze technologie om een realistische illusie van rook en vuur te creëren. Deze modellen hebben krachtige ventilatorgestuurde verwarmingselementen die tot 400 vierkante meter kunnen verwarmen. Ze hebben ook instelbare knispergeluiden en zijn gemakkelijk te vullen. Bovendien zijn deze haarden voorzien van een veiligheidssensor die de watertoevoer automatisch afsluit wanneer de tank zijn volledige capaciteit heeft bereikt. U kunt zelfs een van deze haarden gebruiken als verwarmingsbron voor maximaal 400 vierkante meter.

 

Vrijstaande waterdamphaard

De voordelen van een vrijstaande waterdamphaard zijn talrijk. Naast het feit dat ze veiliger en gezonder zijn dan een houtgestookte open haard, vereisen ze niet het gedoe van het opslaan van hout en het hakken van houtblokken. Bovendien hebben ze geen uitstoot en vereisen ze geen onderhoud. En omdat ze niet worden aangedreven door gas of propaan, zijn ze ook gemakkelijk te installeren. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor huizen met beperkte ruimte.

Een bio-ethanol haard maakt gebruik van een gepatenteerde groene technologie die vlammen produceert zonder gebruik te maken van echt vuur. Deze haarden gebruiken een afzonderlijk waterreservoir en creëren geen condensatie of vochtigheid. Hierdoor kunt u ze het hele jaar door in elke kamer van uw huis gebruiken. U kunt ze zelfs buiten gebruiken! En omdat ze gebruik maken van duurzame brandstof, produceren ze geen gevaarlijke bijproducten. Daarom zijn ze milieuvriendelijk en kosten ze weinig geld.
Installatievereisten

Vrijstaande waterdamp haarden zijn relatief eenvoudig te installeren. U moet ruimte vrijmaken rond de haard en de cassette installeren. De meeste haarden hebben een gebruiksaanwijzing of installatiegidsen, maar als u niet zeker bent van wat ze zijn en hoe ze te installeren, overweeg dan om een ontwerper te raadplegen. Sommige modellen worden geleverd met een uitsparing voor het aansluiten van 1/4” waterleiding. Na deze stap kunt u de haard installeren.

Driedimensionaal effect

Een 3D-decoratieve waterdamphaard presenteert een uniek designelement: een vuur dat volledig verschilt van traditionele vlammen. In plaats van een vlam, maakt deze 3D haard gebruik van ultrafijne droge rook om een spectaculair waterdamp vuur te creëren. Inno-living haarden zijn voorzien van ultrasone technologie om een ultrafijne waternevel te genereren. Deze wordt vervolgens verlicht door LED-lampjes en produceert levensechte rook. Ze hebben een uniek 3D effect dat het gevoel geeft in een hologram te zitten.

Een indrukwekkend kenmerk van een 3D-haard is dat hij zowat overal kan worden geïnstalleerd. Met de flexibiliteit om ze bijna overal te installeren, kan dit type haard worden geïntegreerd in een muur, plank, of tafel. Dankzij de hightechbediening kan de haard op afstand of met een app worden bediend, of zelfs met een droog contact voor domoticatoepassingen. Deze haarden kunnen zelfs worden gebruikt als een middelpunt voor een cocktailparty, compleet met een oogverblindende lichtshow!

 

 

Gemakkelijk te onderhouden

Met hun lage jaarlijkse kosten zijn waterdamp haarden de meest betaalbare toestellen op de markt vandaag. Ze produceren geen rook, geen dampen, en geen warmte. Ze kunnen zelfs worden aangesloten op een smart home systeem, waardoor ze uiterst gebruiksvriendelijk zijn. U kunt ze zelfs aanpassen aan uw bestaande inrichting. Deze haarden zijn echter niet zonder nadelen. Laten we een aantal van deze kenmerken eens nader bekijken.

Eenvoudige installatie en onderhoud zijn de belangrijkste voordelen van deze toestellen. De installatie is een fluitje van een cent; u moet er alleen voor zorgen dat u voldoende ruimte rond de haard overlaat. De installatie van een waterdamphaard is een eenvoudig proces dat slechts een paar uur in beslag neemt, en er zijn geen speciale instructies. U kunt het zelfs zelf doen met behulp van een instructievideo geproduceerd door AFire. Installatie-instructies kunnen meestal online worden gevonden, maar professionele installatie wordt aanbevolen als u een geschiedenis hebt in het bouwen van open haarden.