Zoek woning
Image default
Woningen

VGZ collectiviteitskorting

Nederland heeft een relatief goed zorgsysteem in vergelijking met veel andere landen. In Nederland is namelijk iedereen boven de achttien jaar verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Niet iedereen maakt ook gebruik van de zorg, maar op die manier kan voor iedereen de zorg betaalbaar blijven. In Nederland is overigens alleen de basisverzekering verplicht en u mag zelf kiezen bij welke zorgverzekeraar u deze verzekering gaat afsluiten. Bovendien kunt u bij veel zorgverzekeraars ook profiteren van korting.

 

U kunt bij VGZ bijvoorbeeld een collectieve verzekering afsluiten. Dan sluit u zich aan bij een groep en dan profiteert u van VGZ collectiviteitskorting. Naast VGZ collectiviteitskorting is het om andere redenen ook aan te raden om een collectieve verzekering af te sluiten. In deze tekst gaan we dieper in op de andere voordelen.

 

Extra vergoedingen voor fysio en mondzorg

Bent u een fanatieke sporter? In dat geval loopt u een grotere kans op blessures. Bij veel blessures is het raadzaam om voor een fysiobehandeling te gaan. Het punt is echter dat dit best prijzig kan zijn. Sluit u een collectieve verzekering bij VGZ af? Dan krijgt u extra vergoeding voor de fysiobehandelingen. Daarnaast kunt u ook extra vergoedingen voor mondzorg krijgen. De behadelingskosten bij een tandarts worden elk jaar duurder en dit is dus voordelig voor mensen die regelmatig problemen met het gebit hebben.

 

Keuze uit verschillende aanvullende verzekeringen

Een ander voordeel van een collectieve verzekering bij VGZ, is dat u de keuze hebt uit verschillende aanvullende verzekeringen. Bij veel collectieve verzekeringen bent u verplicht om één specifieke aanvullende verzekering af te sluiten. Daarmee loopt u echter de kans op oververzekeren. U krijgt dan weliswaar korting, maar misschien moet u verplicht betalen voor verzekeringen die u eigenlijk niet nodig heeft. Dan bent u alsnog maandelijks meer geld kwijt. Bij VGZ kunt u gelukkig een pakket op basis van uw specifieke zorgwensen uitkiezen.

 

Extra budget voor preventieve gezondheid

Zorgverzekeraars focussen zich tegenwoordig ook op de preventieve gezondheid. Dit is voor een deel uit eigen belang. Hoe minder mensen immers ziek worden, hoe minder zorgkosten. Uiteraard is het ook goed voor de mensen zelf. Bij VGZ geven ze u een budget en dat kunt u inzetten voor preventieve gezondheidsonderzoeken. Daarnaast kunt u het geld ook gebruiken voor gezondheidstrainingen en verschillende cursussen.

 

Snelle uitbetaling van declaraties

Bij VGZ worden de declaraties snel uitbetaald. Dit komt omdat ze een speciale interne pagina hebben. Daar kunt u zelf de declaraties indienen. Dit is zeer gebruiksvriendelijk, zodat mensen met minder digitale ervaring er ook mee uit de voeten kunnen.

 

Slotwoorden

In deze tekst hebben we de voordelen van een collectieve zorgverzekering bij VGZ besproken. Dit gaat verder dan alleen de VGZ collectiviteitskorting.