Zoek woning
Image default
Vloeren

Veelgestelde vragen over gietvloeren

Als eigenaar van de website goedkope gietvloeren krijgen wij veel vragen omdat deze vloeren steeds populairder worden. Graag leggen we een paar van deze vragen aan u voor om er alvast antwoord op te geven. Met het uitlichten van deze veelgestelde vragen op het gebied van gietvloeren proberen we u een eindje op weg te helpen bij het kiezen en aanbrengen van een nieuwe vloer. 

 

Hoe wordt een gietvloer aangebracht?

Een gietvloer wordt, zoals de naam al zegt eigenlijk, gegoten over uw bestaande vloer. Er wordt een mix van epoxyhars aangebracht waardoor er een dikke laag ontaat die na een paar uur keihard wordt.

 

Waarom zou ik een gietvloer kiezen?

Een gietvloer kun je kiezen als je op zoek bent naar een duurzame vloer die weinig onderhoud vergt. Daarnaast worden gietvloeren naadloos gelegd en zijn ze ook nog eens eenvoudig te combineren met vloerverwarming bijvoorbeeld. 

 

Hoe duur is een gietvloer?

Eem gietvloer prijs wordt meestal berekend per vierkante meter. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren zoals de omvang van de ruimte, ook de materialen en de arbeidsduur tellen mee. Meesta ligt de prijs van een gietvloer op een aantal tientjes tot honderd euro per vierkante meter.

 

Hoe lang gaat een gietvloer mee?

De levensduur van een gietvloer is afhankelijk van het materiaal dat er gebruikt wordt maar eigenlijk in alle gevallen gaat de nieuwe vloer wel een decennia lang mee. Je kunt ook kiezen voor vloercoating wat misschien minder lang mee gaat maar wel een stuk goedkoper is waardoor je flink kunt besparen. 

 

 

http://www.goedkopegietvloer.nl