Zoek woning
Image default
Kleur en Stijl

Trapverf: welke gebruik ik voor mijn trap?

Je wilt je trap van een nieuwe look voorzien met verf. Maar welke trapverf gebruik je daar eigenlijk voor? En hoe schilder ik een trap?

 

De beste trapverf

Kies voor het verven van je trap een watergedragen verf. Watergedragen trapverf heeft als voordeel dat het niet slinkt, het keihard wordt nadat de laag is opgedroogd en is ook nog eens beter voor het milieu. Nadat de lak dus keihard is geworden biedt het een goede bescherming tegen krassen en stoten. En dat is ook wel nodig: je gebruikt je trap immers meerdere keren op een dag. Wel duurt watergedragen verf iets langer voordat het droog is en helemaal hard is geworden. Reken daar zo’n 14 dagen voor. Daarna kun je de trap gebruiken. Ook met schoenen aan.

 

De merken Ankertros en Ankolux Aqua PU zijn twee voorbeelden van professionele trapverf. Met deze verf kun jij jouw trap voorzien van een nieuw fris uiterlijk en biedt de lak tevens een goede bescherming tegen krassen en stoten bieden.

 

Welke rollers en kwasten te gebruiken?

Voor een roller kun je het beste een kiezen van 10cm. Dat formaat is ideaal voor grote oppervlakken, zoals je trap. Je kunt ook voor een iets kleinere kiezen, waarbij je wat de kleinere stukken wat beter kunt bereiken. Maar met een roller kun je sowieso niet in de hoekjes komen. Een mooie kwast om te gebruiken is de zogeheten patentpuntkwast. Kijk dus zeker even bij de kwasten en rollers als je trapverf gaat kopen.

Voor je de kwast of roller ter hand neemt, gaan er een aantal stappen aan vooraf. Zo ga je eerst de trap goed ontvetten. Het hout moet helemaal schoon zijn voor stap 2: het opschuren. Opschuren van je trap doe je lichtjes met schuurpapier. Gebruik een kleine korrel daarvoor. En dan kun je aan de slag.

Breng eerst de primer aan. Dit zorgt voor een goede grondlaag op je trap. Vervolgens breng je de eerste laag trapverf aan. Voordat je de tweede laag gaat aanbrengen, is het nodig om eerst nog even te schuren. De tussenlaag schuren zorgt voor de hechting van de tweede laag.

https://www.ankerstuyshop.nl/trapverf.html