Zoek woning
Image default
Meubels

Traprenovatie, waar op letten?

Een trap is iets waar je dagelijks gebruik van maakt, je loopt er elke dag meerdere keren op en hierdoor komt slijtage voor. Om deze reden is het gebruikelijk om periodiek je trap een opknapbeurt te geven. Sta jij op het punt om je trap een traprenovatie te geven? Dan is dit artikel echt wat voor jou. We zullen in dit artikel kort stilstaan bij waar je op moet letten zodat je jouw trap de optimale opknapbeurt geeft.

Denk aan antislip en geluidsdemping

Als je een nieuwe trap van hout of laminaat hebt is dat erg mooi, maar hierbij dien je altijd rekening te houden met geluidsoverlast bij het gebruiken van de trap. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je de rest van je huishouden wakker maakt als je de trap op of af loopt. Daarnaast zijn de meeste materialen ook nog eens glad waardoor je eerder uit kunt glijden. Om deze reden is het advies altijd om te kiezen voor antislip maantjes. Hierdoor zul je minder geluid maken en zal de kans op uitglijden een stuk minder zijn. Antislip matten zijn in diverse vormen en maten verkrijgbaar. Het is hierbij altijd aan te raden om van te voren goed inzichtelijk te hebben welke soort matjes je wilt hebben. Hierdoor zul je achteraf niet voor verrassingen komen te staan.

Gebruik traplak bij traprenovatie

Sta jij op het punt om jouw trap te renoveren? Dan is het vanzelfsprekend dat je zo lang mogelijk gebruik wilt maken van jouw trap. Om deze reden is het aan te raden om traplak te gebruiken. Traplak is een speciale lak die je op de trap aanbrengt waardoor de trap beter beschermd is en dus minder snel zal slijten. Traplak is in het algemeen duurder dan normale verf, maar de levensduur van jouw trap zal hiermee vergroot worden. Het is dus zeker een aanrader om dit te gebruiken als je besluit om je trap te verven. Benieuwd naar de mogelijkheden? Diverse bouwmarkten kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste trapverf.

Overzettreden gebruiken?

Sta jij op het punt om overzettreden bij je traprenovatie te gebruiken? Dan is het aan te raden om een of twee extra treden te bestellen. Het kan namelijk voorkomen dat je een trede beschadigt en dat is natuurlijk erg zonde. Om deze reden is het altijd verstandig om een extra overzettreden te bestellen zodat je bij eventuele beschadigingen altijd een extra variant in de buurt hebt. Het is namelijk erg vervelend als je bezig bent met een traprenovatie en tussentijds erachter komt dat je niet genoeg materialen ter beschikking hebt.

Huur een specialist in

Sta jij op het punt om een traprenovatie uit te voeren, maar weet jij niet zeker of je dit zelf goed kunt uitvoeren? In dat geval is het advies om een specialist in te schakelen. Als je een specialist inschakelt weet je zeker dat je trap er de komende jaren weer geweldig uit gaat zien. Natuurlijk kun je altijd zelf een handje helpen als je dat wilt, maar het advies blijft om een specialist de werkzaamheden uit te laten voeren. Ga naar Floorplaza.nl!