Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Speciaal plakfolie voor hr glas ramen

Veel mensen zijn gecharmeerd van raamfolie. Het plakfolie raam zorgt voor meer privacy in huis. Het zorgt er namelijk voor dat mensen die buiten op straat of op de stoep langs jouw huis lopen, niet bij jou door de ramen naar binnen kan kijken. Het naar binnen kijken van buitenstaanders is voor veel mensen een doorn in het oog. Ze irriteren zich er mateloos aan, maar weten ook niet wat ze er tegen kunnen doen. Natuurlijk kun je de gordijnen dicht doen om zo inkijk tegen te gaan. Maar dan heb je zelf ook geen daglicht meer binnen en bovendien kun je dan zelf ook niet meer naar buiten kijken.

Gelukkig is er speciaal raamfolie dat er voor zorgt dat jij wel naar buiten kunt kijken. Maar mensen van buiten niet naar binnen. Vaak gebruikt men hiervoor spiegelfolie, zonwerend folie of one way vision folie. Denk nou niet direct van ik ga dit folie kopen en direct op mijn ramen plakken. Dat kan namelijk als je enkelglas ramen hebt. Heb je echter ramen van dubbelglas, hr glas, hr+ ramen of hr++? Dan moet je echt uitkijken want niet elk glasfolie is geschikt voor elk glaswerk. Ruiten van enkelglas kunnen alles hebben. Maar de luxere ramen kunnen breken als er folie op zit en het raam wordt te warm door de zon. Er ontstaat dan thermische breuk en dat wordt doorgaans niet door de verzekering vergoed.

Er bestaat speciaal plakfolie voor hr ramen en dubbelglas. Dit moet dan wel specifiek in de omschrijving of titel staan. Staat bij het product niet vermeld dat het voor hr en dubbel glas is? Dan mag je er wel vanuit gaan, dat het zelfklevende folie alleen geschikt is voor enkelglas. Privacy folie is ook te koop voor hr glaswerk. Kijk maar eens bij Raamfolieonline daar verkopen ze dit speciale folie tegen inkijk.