Zoek woning
Image default
Gereedschap

Soorten verstekzagen

Heeft u weleens gehoord van een verstekzaag? Vaak is het antwoord hierop ja, maar veel mensen weten dan niet wat de exacte functie ervan is. Een verstekzaag kan namelijk worden omschreven als een verzamelnaam voor verschillende soorten cirkelzagen. Denk hierbij aan een afkortzaag of een radiaalzaag. Allebei een soort van verstekzaag. De afkortzaag komt wat meer overheen dankzij zijn functies. Toch is een verstekzaag niet meer weg te denken in een werkplaats. Het begon namelijk allemaal met de handverstekzagen. Deze bestonden uit een handzaag die was bevestigd in een constructie waar bepaalde maten mee konden worden ingesteld. Tegenwoordig is de afkortzaag de opvolger van deze uitvinding. Dit moest ook wel want het gebruik van grotere bouwmaterialen vergt slimmer en robuuster gereedschap. In dit artikel vertellen we je wat meer over de verstekzaag.

Wat is een verstekzaag?

Een verstekzaag is een zaag die de mogelijkheid biedt om hout op een nauwkeurige manier af te zagen. Niet alleen in dwarsdoorsnede, maar ook een schuine zaagsnede is hier mogelijk. Door de zaag te verstellen kan een zaagsnede worden gemaakt in een hoek van 0 tot 90 graden (per type verschillend). De afkortzaag is de nieuwe versie en de afstelling gaat hiermee dan ook een stuk makkelijker. Door het handvat, waar het zaagblad aan is bevestig, naar beneden te trekken zaagt u eenvoudig door verschillende materialen. Dit wordt ook wel verstekken of afkorten genoemd.

Waar is een verstekzaag voor te gebruiken?

Een verstekzaag is te gebruiken voor het precies afzagen van hout. Niet alleen in dwarsdoorsnede, maar ook onder een bepaalde hoek. Denk hierbij aan het zagen van balken of planken. Ook bij het leggen van een nieuwe laminaatvloer kan een verstekzaag uitkomst bieden. Niet alleen voor het laminaat, maar ook voor het zagen van plinten. Zeker bij het makkelijk willen doorlopen van de hoeken in de kamer. Door een snelle afstelling kan de afkortzaag veel arbeid verrichten in een korte tijd.

http://www.cirkelzaagkopen.nl/verstekzaag/