Zoek woning
Image default
Zorg

Schoonheidsidealen

Vandaag de dag wordt er heel veel fotoshop gebruikt om modellen er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien. De idealen die op deze manier gepresenteerd worden zijn vaak onrealistisch, ongezond en onhaalbaar. Toch heeft deze vorm van reclame veel invloed op de manier waarop zowel mannen en vrouwen kijken naar hun lichaam. Dit kan leiden tot een verminderd zelfvertrouwen en de wens om er ‘beter uit te zien’. 

 

In dit geval is de wens om het gezicht aan te passen meestal het grootst. Armen, benen en de romp zijn nog wel te veranderen door naar de sportschool te gaan of door te sporten maar er is vaak maar heel weinig te doen aan de manier waarop je gezicht eruit ziet. 

Het schijnt dat een gezicht het er meest aantrekkelijk uitziet als het gezicht symmetrisch is. Dit is echter bij weinig mensen het geval, waardoor veel mensen ervoor kiezen dit chirurgisch te corrigeren. Een chirurgische kincorrectie is erg geliefd, omdat je kin je gezicht afmaakt als het ware. Zodra de kin niet helemaal symmetrisch is is het al snel zo dat het hele gezicht er niet heel symmetrisch meer uitziet. Ook is het zo dat de kin disproportioneel groot of klein is vergeleken met de rest van het gezicht. In dit geval is dan een kinvergroting of een kinverkleining gewenst.

 

De gevolgen van zo’n ingreep worden vaak over het hoofd gezien. Zo’n ingreep kan grote gevolgen hebben voor de structuur van het gezicht en de sterkte van de spieren en de botten rondom de kin. Indien de operatie niet helemaal is geslaagd is het mogelijk dat dat er infecties ontstaan, er pijnlijke rode plekken ontstaan of dat er er een tweede operatie nodig is om de oorspronkelijke operatie te corrigeren of af te maken. Ook tijdens de operatie zijn er gevaren. Zo kan het zijn dat er een infectie plaatsvindt als gevolg van de toegediende anesthesie.

 

Het huidige ideale lichaam is niet gezond, niet voor de mensen die de reclames zien en ook niet voor de modellen die toch zo dicht mogelijk bij het ideaal moeten gaan zitten als mogelijk is.

 

https://www.orfeokliniek.nl/