Zoek woning
Image default
Bouwmaterialen

Schonox pastalijm en poederlijm voor tegels

Schonox, de producent van de bekende tegellijmen waaronder pastalijm en poederlijm, is een dochteronderneming van Sika AG en beide bedrijven zijn in Duitsland gevestigd. Het bedrijf ontwikkelt en produceert chemische producten voor de bouw rond het verlijmen van keramiek en vloerbedekking voor de professionele gebruiker. Het assortiment omvat tegellijmen – opgebouwd uit Schonox pastalijm en poederlijm – , vloerlijmen, siliconenkit en andere kitten, plamuren, snelle dekvloeren, primers en sealers. Schonox producten worden verkocht in meer dan 20 Europese landen en Noord-Amerika. In de fabriek in Rosendahl werken ongeveer 340 medewerkers.

Duurzame tegel pastalijm en poederlijm

De term duurzaamheid wordt door Schonox bij het produceren van hun tegellijm en dunbedmortels goed begrepen en is als volledig onderdeel in het productieproces geïntegreerd. De behoeften van de huidige generaties worden beantwoord zonder beperking van de kansen en mogelijkheden van toekomstige generaties. Het doel is om de ecologische voetafdruk van de Schonox poederlijm en pastalijm alsmede de andere tegellijm of siliconenkitten in het algemeen, over hun hele levensduur te verminderen. Zij willen ervoor zorgen dat alle gebieden van het leven steeds duurzamer worden gemaakt. Daarnaast wil men de invloed die wordt uitgeoefend door de bedrijfsprocessen op het milieu minimaliseren zodat we allemaal profiteren van een schoner milieu met goede vooruitzichten en een toekomst.

Duurzaamheid is dan ook een belangrijk aandachtspunt voor Schonox. Men is bezig om de prestaties op dit gebied over de gehele levensduur van de tegellijm producten, poederlijm pastalijm en siliconekitten systematisch te verbeteren. Daartoe heeft het bedrijf ambitieuze doelen op de navolgende vijf strategische gebieden geformuleerd en ingesteld. Te weten:
• Producten en diensten
• Mensen en Gemeenschappen
• Energie • Transport
• Afval en recyclebare materialen

Lijmen en kitten, ook voor later

Schonox is sinds 1995 14001 gecertificeerd volgens de kwaliteitsnorm ISO 9001 en sinds 1999 volgens het milieumanagementsysteem ISO. Het ondersteunt ook de Responsible Care-initiatief van de chemische industrie. Het assortiment van pastalijm een poederlijm als tegellijm producten wordt gekenmerkt door innovatieve systeemoplossingen, rekening houdend met de ecologische aspecten. Al jaren worden met de lijm en mortel producten meer dan 90% van de activiteiten verdiend met een zeer lage emissie op deze producten. Het sturen op dit proces begint met de aankoop van grondstoffen. In dit kader wordt de kwaliteit van de leveranciers jaarlijks geëvalueerd en de milieu- en veiligheidsnormen jaarlijks herzien om mogelijke risico’s op voorhand te minimaliseren. Sinds de invoering van het geïntegreerd systeem voor het beheer zijn er grote successen geboekt in termen van bescherming van het milieu. Vandaag worden schonere productie concepten voor pastalijm en poederlijm geassocieerd met meer energie-efficiënte productie. De milieubescherming van Schonox richt zich op: preventieve bescherming van het milieu, het opslaan van middelen en afvalpreventie. Een volledig duurzaamheidsprogramma om verantwoord te kunnen ondernemen met oog voor het milieu, nu en voor later.

 

http://www.sani-bouw.nl/tegellijm