Plaatsen waar je het mooiste woont in Noord-Holland

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe woning dan wil je het liefst een droomhuis vinden. Het is belangrijk dat jij je op je plek voelt op deze locatie en dat de woning aan alle wensen van jou en je medebewoners voldoet. Daarom is het goed om vast te stellen welke wensen er zijn en welke mogelijkheden jullie hebben op financieel gebied. Als je dat duidelijk hebt dan kun je op zoek naar een ideale locatie om te wonen. In dit artikel lees je over een aantal plaatsen waar je op het mooist kunt wonen in de provincie Noord-Holland.

Aan het water

Noord-Holland is op veel plekken voorzien van water. Aan de westkant grenst de provincie natuurlijk aan de Noordzee, aan de noordkant vind je de Waddenzee en aan de oostelijke zijde van deze provincie is het IJsselmeer te vinden. Ook in de provincie zelf zijn genoeg mogelijkheden om aan het water te wonen. Daar vind je dan ook vaak de mooiste locaties en plaatsen om te wonen. Als je van varen houdt en bijvoorbeeld zelf een boot hebt, dan is het zeker ideaal om aan het water te wonen. Misschien is het dan wel mogelijk om de boot bij huis aan te meren.

De drukte uit

Woon je graag in een rustige omgeving en liever niet in de buurt van een drukke plaats, dan heb je daartoe ook genoeg mogelijkheden in Noord-Holland. Er zijn veel kleinere plaatsen te vinden die omringd worden door de natuur. Het voordeel van wonen buiten de steden, is dat je altijd snel op de plek van locatie kunt zijn vanwege het goede wegennetwerk in Noord-Holland. Dat geldt natuurlijk ook voor als je graag met het openbaar vervoer wilt reizen. Wil je rustig wonen, zoek dan naar een woning buiten de bebouwde kom.

Oud of nieuw

De plek waar jij het mooist kunt wonen in Noord-Holland hangt af van jouw eigen smaak en wensen. Je kunt misschien wel een prachtig huis vinden waar je zo in kunt trekken. Het is natuurlijk ook mogelijk om deel te nemen aan een nieuwbouwproject waarbij jij jouw woning volledig zelf kunt laten bouwen. Een goed voorbeeld daarvan is het Gouwpark in Zaandam. Deze nieuwe wijk wordt gebouwd met verschillende typen woningen in verschillende prijsklassen. Misschien vind je hier wel het huis waar je naar op zoek bent en waarin je graag zou willen wonen!