Zoek woning
Image default
Internet marketing

Het belang van het verwijderen van negatieve backlinks

Als bedrijfseigenaar is het hebben van een sterke online aanwezigheid essentieel voor succes. Maar wat als negatieve backlinks je zoekmachine ranking schaden? Het verwijderen van deze links kan de oplossing zijn om je online zichtbaarheid te vergroten. In dit artikel leggen we uit waarom het verwijderen van negatieve backlinks belangrijk is, hoe je ze kunt identificeren en vervolgens kunt verwijderen.

Waarom het belangrijk is om negatieve backlinks te verwijderen

Negatieve backlinks kunnen je SEO-score schaden en leiden tot een daling van je online zichtbaarheid. Dit komt doordat Google deze links als spam beschouwt en daarom straft met een lagere rank in de zoekresultaten. Het is daarom belangrijk om slechte links te verwijderen of gebruik te maken van de Google disavow tool om ze af te wijzen.

Door het verwijderen van negatieve backlinks kan je voorkomen dat jouw website een penalty krijgt van Google, waardoor je nog verder naar beneden zakt in de zoekresultaten. Het is beter om linkbuilding op een organische manier uit te voeren, waarbij alleen kwalitatieve links worden geplaatst die bijdragen aan jouw online autoriteit. Verwijder dus regelmatig slechte links en blijf werken aan het verbeteren van jouw positie in de zoekresultaten.

Negatieve backlinks kunnen schadelijk zijn voor je SEO-score

Wat zijn negatieve backlinks?

Negatieve backlinks zijn links van andere websites naar jouw website die een lage kwaliteit hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen door spammy of onbetrouwbare websites die linken naar jouw pagina.

Hoe beïnvloeden negatieve backlinks je SEO-score?

Negatieve backlinks kunnen ervoor zorgen dat Google de waarde van jouw website lager inschat, wat kan leiden tot een lagere positie in zoekresultaten. Het is daarom belangrijk om deze slechte links te verwijderen en/of gebruik te maken van de Google Disavow-tool.

Voorbeelden van schadelijke negatieve backlinks:

 • Links afkomstig van niet-relevante onderwerpen
 • Spammy blog reacties met daarin irrelevante links
 • Links op betaalde link farms of directories

Het is essentieel om regelmatig je linkbuilding profiel te controleren op potentieel schadelijke links en deze direct aan te pakken door ze handmatig te verwijderen of gebruik te maken van de disavow tool. Zo voorkom je dat deze schade toebrengen aan je online zichtbaarheid en SEO-score.

Negatieve backlinks kunnen leiden tot een penaliteit van Google

Wat is een Google penaliteit? Wanneer je website negatief wordt beïnvloed door slechte links, kan dit leiden tot een penalty van Google. Dit betekent dat jouw website in de zoekresultaten lager zal verschijnen of zelfs helemaal uitgesloten kan worden.

Een negatieve backlink kan ervoor zorgen dat jouw website lager verschijnt in Google zoekresultaten of zelfs uitgesloten wordt.

Hoe kan een negatieve backlink leiden tot een penaliteit? Slechte links kunnen komen van websites die spammy zijn, onbetrouwbaar of irrelevant voor jouw bedrijf. Als deze links naar jouw website verwijzen, kan het lijken alsof jij ook spammy en onbetrouwbaar bent. Hierdoor krijg je een lagere SEO-score en mogelijk dus ook een penalty.

Gevolgen van zo’n penalty en hoe het te voorkomen: De gevolgen kunnen groot zijn zoals minder verkeer op je site of minder conversies. Om dit te voorkomen moet je regelmatig checken welke sites naar jou toe linken en ongewenste links verwijderen met behulp van bijvoorbeeld de disavow tool van Google. Het is belangrijk om alleen relevante kwalitatieve links te gebruiken tijdens linkbuilding om zo de kans op penalties te verminderen.

Het verwijderen van negatieve backlinks kan je helpen om je zoekresultaten te verbeteren

Het is belangrijk om te weten welke links er naar jouw website verwijzen en welke daarvan mogelijk slecht zijn. Dit kun je zien door gebruik te maken van tools zoals Google Search Console of andere SEO-tools. Het handmatig verwijderen van slechte links kan tijdrovend zijn, maar het kan een positieve impact hebben op jouw SEO-score.

Als handmatig verwijderen niet werkt, kun je de Google Disavow Tool gebruiken om de slechte links te negeren. Het automatisch laten verwijderen van links met behulp van linkbuilding-programma’s is ook mogelijk, maar dit brengt risico’s met zich mee en wordt afgeraden.

Om toekomstige problematische links in jouw linkprofiel te voorkomen, kun je ervoor zorgen dat alle inkomende links relevant en betrouwbaar zijn. Zorg voor kwalitatieve content op jouw website die anderen graag willen delen en maak gebruik van gastbloggen of social media marketing om meer backlinks naar jouw site te krijgen. Zo vergroot je niet alleen de online zichtbaarheid van jouw bedrijf, maar verbeter je ook nog eens de zoekresultaten!

Hoe je negatieve backlinks kunt identificeren

Negatieve backlinks kunnen de ranking van je website ernstig schaden. Om deze te identificeren, kun je gebruik maken van een backlink-analyse tool zoals Ahrefs of Majestic. Hiermee krijg je inzicht in welke websites naar jouw site linken en hoeveel autoriteit zij hebben.

Het is ook belangrijk om de anchor tekst en bron van de backlink te controleren. Als deze afkomstig zijn van spammy sites of irrelevante content bevatten, kun je overwegen om ze te verwijderen via een disavow tool. Daarnaast dien je te kijken naar de kwaliteit van de pagina waarop de backlink staat om er zeker van te zijn dat deze geen schade aanricht aan jouw online reputatie. Door regelmatige controle en verwijdering kan het aantal negatieve backlinks verminderd worden en zo bijdragen aan het vergroten van jouw online zichtbaarheid.

Gebruik een backlink-analyse tool

Kies de juiste backlink-analyse tool voor jouw website. Door het gebruik van een backlink-analyse tool kun je inzicht krijgen in de kwaliteit en kwantiteit van alle links die naar jouw website verwijzen. Dit geeft je de mogelijkheid om slechte links te identificeren en te verwijderen, wat kan bijdragen aan een betere ranking van jouw website.

Analyseer regelmatig alle inkomende backlinks op je website. Het is belangrijk om regelmatig een analyse uit te voeren om nieuwe slechte links snel op te sporen en actie te ondernemen als dat nodig is. Zorg ervoor dat je deze analyse minstens eens per maand uitvoert, zodat er geen schadelijke effecten optreden door negatieve backlinks.

Verwijder onmiddellijk slechte links die schadelijk kunnen zijn voor je ranking. Als je negatieve of verdachte links vindt tijdens het analyseren van de backlinks, moet je ze direct verwijderen om eventuele gevolgen voor de ranking van jouw pagina’s tot een minimum te beperken.

Tips:

 • Kies alleen voor betrouwbare tools met goede reviews
 • Analyseer niet alleen binnenkomende maar ook uitgaande linkjes
 • Maak gebruik van Google Search Console
 • Controleer of websites waarop gelinkt wordt nog wel bestaan

Controleer de anchor tekst en de bron van de backlink

Het is van cruciaal belang om de anchor tekst en bron van terugkoppelingen te controleren. Overmatig gebruik van exacte zoekwoorden in anchor teksten kan leiden tot schade aan jouw online reputatie. Controleer of websites waarop jouw link geplaatst is, relevant zijn aan jouw niche om ervoor te zorgen dat deze links nuttig zijn voor je website en zoekmachine-optimalisatie.

Zorg er ten slotte voor dat het verwijderen van negatieve backlinks hoog op je prioriteitenlijst staat. Het hebben van negatieve backlinks kan ernstige gevolgen hebben voor jouw ranking in zoekmachines. Gebruik een backlink-analysetool om deze links op te sporen en neem actie om ze te laten verwijderen of afwijzen. Door deze stappen toe te passen, kun je de kwaliteit en relevantie van je backlinks verbeteren, wat resulteert in een betere online zichtbaarheid en hogere rankings in de zoekresultaten.

Bekijk de kwaliteit van de pagina waarop de backlink staat

Kijk niet alleen naar het aantal uitgaande links op een pagina om de autoriteit van de pagina te bepalen. Er zijn nog andere factoren die meespelen bij het beoordelen van de kwaliteit van een pagina waarop je backlink staat. Onderzoek ook bijvoorbeeld de contentkwaliteit en domeinautoriteit. Wees ook bereid om contact op te nemen met webmasters om problematische links te laten verwijderen.

Enkele belangrijke zaken waarmee je rekening moet houden wanneer je de kwaliteit van de pagina waarop jouw backlink staat gaat analyseren zijn:

 • Het aantal uitgaande links
 • Spammy content
 • Domein autoriteitswaarde (DA)
 • Pagina-autoriteitswaarde (PA)

Hoe je negatieve backlinks kunt verwijderen

Negatieve backlinks kunnen je online zichtbaarheid en reputatie schaden. Het is daarom belangrijk om deze effectief te verwijderen. Neem contact op met de website-eigenaar van de pagina waarop de negatieve backlink staat en vraag deze om hem te verwijderen. Als dit niet werkt, kun je gebruik maken van de disavow tool van Google om aan te geven dat je niet langer wilt dat deze link naar jouw website wijst. In sommige gevallen kan het inschakelen van een professionele link removal service ook helpen bij het succesvol verwijderen van negatieve backlinks.

Neem contact op met de website-eigenaar

Identificeer eerst de websites die schadelijke backlinks bevatten en zoek vervolgens naar contactgegevens van de website-eigenaar. Stuur een vriendelijk verzoek om de backlink te verwijderen en leg uit waarom dit belangrijk is voor uw online zichtbaarheid. Het kan even duren voordat u een reactie krijgt, maar blijf geduldig en herinner ze eraan als het nodig is. Het verwijderen van negatieve backlinks zal niet alleen uw online reputatie verbeteren, maar ook uw zoekmachine ranking positief beïnvloeden.

Als u merkt dat er nog steeds schadelijke links zijn die niet door de website-eigenaar zijn verwijderd, gebruik dan de disavow tool van Google om deze links af te keuren. Dit geeft aan dat u geen band met deze links wilt hebben en beschermt zo tegen eventuele zoekmachinepenalties.

Het kan lastig zijn om zelf alle schadelijke backlinks te identificeren en te verwijderen. Schakel daarom een professionele link removal service in die u hierbij kan helpen. Zij hebben ervaring met het opsporen en elimineren van negatieve links, waardoor u zich kunt concentreren op andere aspecten van uw bedrijf terwijl zij voor uw online reputatie zorgen.

Gebruik de disavow tool van Google

Maak een lijst van alle schadelijke backlinks die naar jouw website linken. Dit zijn links van lage kwaliteit of spammy websites die mogelijk schade toebrengen aan jouw SEO-ranking. Voeg deze links toe aan het disavow-bestand in Google Search Console, een hulpprogramma dat webmasters kunnen gebruiken om aan te geven welke links niet mogen worden meegenomen in de zoekresultaten. Upload het bestand en vraag Google om deze links niet langer mee te nemen in hun algoritme. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat alleen kwalitatief hoogwaardige backlinks positief bijdragen aan de online zichtbaarheid van jouw bedrijf en kun je negatieve rankingsignalen verminderen.

Het is belangrijk om regelmatig jouw backlinkprofiel te monitoren en ongewenste backlinks zo snel mogelijk te verwijderen of afwijzen met behulp van de disavow tool van Google. Door dit actief te beheren voorkom je reputatieschade door associatie met slechte websites en blijft jouw website betrouwbaar voor zoekmachines zoals Google. Bovendien kan het verwijderen van negatieve backlinks helpen bij het verhogen van relevante organische traffic, waardoor potentiële klanten sneller op jouw website terecht komen wanneer ze op zoek zijn naar product- of service-informatie gericht op het bedrijfssegment waarin jij actief bent .

Schakel een professionele link removal service in

Selecteer een betrouwbare link removal service provider om negatieve backlinks te verwijderen. Beschrijf je situatie en geef toestemming voor toegang tot zoekmachine data & statistieken. Wacht vervolgens geduldig tot ze alle negatieve backlinks hebben geïdentificeerd, beoordeeld en waar nodig verwijderd. Een professionele link removal service kan ervoor zorgen dat jouw website geen nadelige effecten ondervindt van slechte kwaliteit backlinks die door andere websites naar jouw site zijn gelinkt. Het is belangrijk om dit proces deskundig aan te pakken om de online zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten en de reputatie niet in gevaar te brengen. Door samenwerking met professionals kan worden gezorgd dat alleen bruikbare links overblijven die bijdragen aan het succes van het bedrijf.

SEO diensten

Onthoud dat het inhuren van een professionele dienst ook tijd kost, omdat zij grondig moeten onderzoeken welke links moeten worden verwijderd of aangepast. Bovendien moet er rekening mee gehouden worden dat niet alle links even makkelijk kunnen worden verwijderd, dus soms duurt dit proces langer dan gewenst is. Echter, als je wilt voorkomen dat Google straffen oplegt voor slechte backlinkkwaliteit waardoor je online prestaties dalen, is het inschakelen van een professional de beste optie want zij weten precies wat er moet gebeuren op basis van hun expertise op dit gebied..

Een sterk linkprofiel is cruciaal voor je website, maar wat doe je als je wordt geplaagd door negatieve backlinks? Het goede nieuws is dat Jaguar Marketing je kan helpen. We hebben de expertise en tools om deze schadelijke links te identificeren en te verwijderen. Door negatieve backlinks te verwijderen, kunnen we de gezondheid van je website herstellen en je SEO-prestaties verbeteren. Neem vandaag nog contact op met Jaguar Marketing om de eerste stap te zetten naar een schonere, gezondere website.

https://nederlandseseo.nl/