Zoek woning
Image default
Woonkamer

Marokkaanse hanglampen

De hanglampen uit Marokko zijn een lust voor het oog en geven een heerlijke Oosterse sfeer. Het mooiste is natuurlijk een handgemaakte lamp omdat deze uniek is en er geen tweede van bestaat. De Oosterse lampen worden gemaakt van traditionele materialen zoals koper, metaal en mahden (vertind koper). Het is misschien ook wel mogelijk om een Marokkaanse lamp te laten maken met de door U gewenste afmeting en keuze van de materiaalsoort. 

Marokkaanse migranten

In de jaren ’60 toen er nog werk genoeg was kwamen de Marokkanen naar ons land om geld te verdienen in onze fabrieken. Zij namen hun cultuur en gebruiken ook mee naar Nederland. Zo ook de lampen die er op een aparte manier uitzien en niet te vergelijken zijn met onze hanglamp. Zo’n lamp boven je eettafel geeft een gezellige Oosterse sfeer en deze is uniek in zijn soort.

Handwerk

De Marokkaanse lamp wordt helemaal met de hand gemaakt. De lampen worden in Marokko gefabriceerd en daarna verscheept naar Nederland. Het handwerk bestaat uit duizenden gaatjes maken waardoor het licht op een sprookjesachtige manier wordt verspreid. Dit prachtige ambacht wordt nog steeds uitgevoerd in de Oosterse landen. Doordat on-line zo’n lamp kan worden aangeschaft blijven de kosten laag en wordt de Marokkaanse economie opgebouwd. Vaak worden de lampen gemaakt in kleine ateliers en vervaardigt op een eeuwenoude en duurzame wijze.

Marrakech

Doorgaans komen de meeste artikelen uit Marrakech (het Atlasgebied) waar ze in kleine ateliers vervaardigt worden door de ambachtslieden. Maar ook in Essouira en Fess worden deze prachtige hanglampen gemaakt. Ontdek on-line de mooiste collecties Marokkaanse hanglampen en haal de sfeer van 1001 nacht in je interieur.

Informatie 

Het is belangrijk om je te verdiepen in de Marokkaanse lamp als je er een wilt gaan aanschaffen. Er zijn antieke Marokkaanse lampen maar ook lampen die nu in Marokko gemaakt worden. Kijk voor meer informatie op de betreffende websites en laat je goed voorlichten. 

https://lichtentips.wordpress.com/2015/05/04/de-sfeermaker-in-huis-oosterse-lampen/