Zoek woning
Image default
Bedrijven

Keuken handgrepen en deurgrepen voor elke stijl

Wanneer we een nieuwe keuken monteren of een renovatie willen uitvoeren van de bestaande keuken, is een van de keuzes die we moeten maken het type keuken handgrepen dat we op onze meubels en laden willen installeren.

De laatste trends in de keukenwereld laten een opkomst zien van de retro of vintage stijl. Een heroplevingsstijl, een nieuwe poging tot klassiek, modern en gastvrij, met houten of gelakte framedeuren met originele designhandgrepen, gelakt of in koper. Het extreem minimalisme gedurende zoveel jaren heeft een zekere nostalgie veroorzaakt naar de gezelligste, meest levendige en natuurlijke keukens.

 

Functioneel en esthetisch

De mogelijkheden op het gebied van hand- en deurgrepen zijn breed. Ze omvatten grepen in de lengterichting, knoppen, schelpvormige handvatten, gemaakt van hout, metaal, chroom of gepolijst. Functioneel gezien is het belangrijkste voordeel dat het greepsysteem voor het openen van de lade of kast solide en zeer robuust is. Esthetiek is de andere grote reden waarom dit openingssysteem is gekozen.

 

Trends in keukengrepen

Het is niet altijd gemakkelijk te bepalen welke grepen trendy zijn. Het gaat immers om welke smaak je hebt. Voor je keuken is het wel belangrijk om stijlvolle keuzes te maken, want een handgreep is een accessoire dat de sfeer in je keuken in belangrijke mate bepaalt. Enerzijds moet je rekening houden met de stijl van je keuken. Hiermee bedoelen we het type meubel dat je hebt, het materiaal, de afwerking en de afmetingen van je keukenmeubelen.

 

Juiste kwaliteit en materialen

Gelukkig zijn er nu veel mogelijkheden op het gebied van openingssystemen voor een keukenkast. Ga goed na welke kwaliteiten en materialen van keukengrepen je kiest. Er zijn namelijk verschillende soorten materiaal waarmee de handgrepen zijn vervaardigd en een oneindig aantal kleurafwerkingen. Een mooi model is de deurgreep 128 mm die je keuken in één klap een elegante uitstraling geeft!