Zoek woning
Image default
Hobby en vrije tijd

Is astrofotografie iets voor jou?

Misschien heb je nog nooit van het begrip astrofotografie gehoord, maar als je de foto’s ziet dan weet je meteen waar we het over hebben. Astrofotografie is namelijk het fotograferen van de nachtelijke hemel, de hemellichamen en andere verschijnselen die je kunt zien. Als je het leuk vind om foto’s te maken of wanneer je graag naar de sterren kijkt heb je misschien al een keer geprobeerd om een foto ervan te maken. Op zich kun je al een sterrenhemel fotograferen zonder speciale apparatuur. Als je een gewone spiegelreflexcamera hebt die tot ISO 3200 kan fotograferen zonder dat het beeld vol loopt met ruis is dat in principe al goed genoeg. Maar als je echt de smaak te pakken hebt en je helemaal wilt gaan verdiepen in astrofotografie dan heb je een echte astrocamera nodig van Ganymedes. 

Wat voor camera heb je nodig als je wil beginnen met astrofotografie?

Je kunt als je net begint met astrofotografie kun je prima uit de voeten met een spiegelreflexcamera, en soms heb je zelfs genoeg aan een systeemcamera. Het belangrijkste is dat de camera foto’s kan maken zonder ruis als je een hoge ISO-setting gebruikt en een lange sluitertijd. Je kunt echter beter een astrocamera kopen als je hebt ontdekt dat je astrofotografie leuk vindt. Deze camera’s zijn niet alleen heel handig omdat je ze aan je telescoop kunt koppelen en dus fotograferen wat je ziet, maar ze zijn ook speciaal ontwikkeld om het zwakke lichtschijnsel van de sterren op te vangen. 

Met een astrocamera de mooiste foto’s maken van ons heelal

Met een astrocamera kun je de mooiste beelden vastleggen van sterren, planeten en zelfs kometen. Kijk op de website van Ganymedes als je op zoek bent naar een betaalbare astrocamera. Met deze camera ontdek je misschien wel een heel nieuw verschijnsel, dus wie weet wordt de volgende komeet wel naar jou vernoemd.

https://www.ganymedes.nl/

Gerelateerde artikelen

Een prachtige plek om te trouwen

In deze webshop kun je een gezellige online pubquiz kopen