Zoek woning
Image default
Woningen

Informatie over laminaatvloeren met visgraatmotief

Visgraat laminaat is een zeer populair vloer materiaal dat al tientallen jaren in woningen wordt gebruikt. Het is een type laminaat dat al sinds de jaren vijftig bestaat en nog steeds wordt gebruikt. Ze zijn gemaakt van verschillende houtsoorten. De eerste houtsoort die gebruikt wordt om laminaat van visgraat vloeren te maken is eiken. De tweede houtsoort die wordt gebruikt om visgraat vloeren te maken, is berken, dat uit dezelfde familie komt als esdoorns. De meest voorkomende kleuren patronen voor deze vloeren zijn wit en beige. Er zijn ook veel andere kleuren beschikbaar waaruit u kunt kiezen wanneer u op zoek bent naar uw perfecte vloer. Visgraat vloeren worden steeds populairder omdat ze verschillende voordelen hebben ten opzichte van andere soorten laminaatvloeren. Om te beginnen zien ze er prachtig uit wanneer ze in elke kamer van uw huis worden geïnstalleerd.

Gemeenschappelijke materialen die worden gebruikt om visgraat laminaat vloeren te maken

Hardhout fineerhout (HVL) is het meest gebruikte materiaal voor het maken van visgraat laminaat vloeren. HVL wordt gesneden uit massieve stukken hout die in de oven zijn gedroogd en met behulp van een zuur etsproces zijn opgedoken. Het hardhout fineerhout is er in verschillende breedtes en diktes, afhankelijk van de grootte van het project en de gewenste look. Houten latten worden ook gebruikt als basislaag voor hun ontwerp. Ten slotte worden ook lijm en lijm gebruikt om de houten latten bij elkaar te houden. Deze materialen maken een visgraat laminaatvloer duurzaam en betaalbaar.

Verschillende maten visgraat laminaat vloeren

Er zijn een aantal verschillende maten visgraat laminaat vloeren. De meest voorkomende zijn 8 mm en 12 mm. Dit komt omdat de maten 8 mm en 12 mm in de meeste huizen worden gebruikt. De reden hiervoor is dat ze goed passen bij de meeste vloeroppervlakken. Indien nodig kunnen ze echter ook in grotere ruimtes worden geïnstalleerd. Je zult zien dat ze het meest worden gebruikt in keukens, badkamers en slaapkamers. Het 8 mm-formaat is ook gemakkelijker te installeren als u nieuw bent bij het zelf leggen van laminaat. U hoeft zich geen zorgen te maken over hoeveel lijm u moet gebruiken. Of het wel of niet werkt met uw specifieke merk laminaatvloeren.