Zoek woning
Image default
Woningen

Huis verkopen Amsterdam

Nu de huizenprijzen in Amsterdam record na record verbreken, is het als verkoper wellicht een goed moment om je woning te koop te zetten. Kopers betalen immers de hoofdprijs in de oververhitte Amsterdamse huizenmarkt. Als je besluit je huis te verkopen in Amsterdam kan je dit op een aantal manieren doen. Sommige verkopers kiezen ervoor om een makelaar in te schakelen om het gehele verkoopproces in goede banen te leiden. Dit betekent dat de makelaar de woning aanbiedt op verschillende platformen, zorgt dat de woning goed in de markt wordt gebracht, de juiste vraagprijs bepaald, de bezichtigingen op zich neemt, de onderhandelingen voert en zal zorgen voor een juridisch kloppend koopovereenkomst. Het is ook mogelijk om sommige onderdelen van het verkoopproces uit te besteden aan een makelaar in Amsterdam. De laatste optie die je hebt is het zelf verkopen van je huis. De keuze is als verkoper volledig aan jou.   

Huis verkopen in Amsterdam? Schakel een makelaar in!

Een ervaren makelaar kent de Amsterdamse woningmarkt op zijn duimpje en weet precies hoe hij je woning in de markt moet zetten. Dit begint vaak met een taxatie van de woning, zodat er bepaald kan worden wat de juiste verkoopprijs zal zijn. Vervolgens is het natuurlijk zaak om potentiële kopers enthousiast te maken over de woning, zodat kopers ook daadwerkelijk langs komen voor een bezichtiging. Zo zal je woning geplaatst worden op onder andere Funda. Hierbij is het belangrijk dat de juiste foto’s worden geplaatst en de informatie over de woning volledig is. Veel kopers gebruiken tegenwoordig ook Social Media om te koop staande huizen in Amsterdam op te sporen. Dus ook hierin moet je woning goed vindbaar zijn. Tijdens de bezichtigingen ben je als verkoper emotioneel gebonden aan de woning, waardoor de makelaar zal aanraden om deze bezichtigingen op zich te nemen. Tijdens de bezichtigingen zal de makelaar onder andere technische vragen beantwoorden van kopers en de onderhandelingen voeren als er daadwerkelijk een bod gedaan wordt. Huis verkopen in Amsterdam? Het verkoopproces geeft natuurlijk een hoop stress voor de verkoper. De makelaar neemt deze stress weg en begeleidt van A tot Z het gehele proces.

Doe het zelf: woning verkopen in Amsterdam

Wil je kosten besparen als je je woning wilt verkopen in Amsterdam? Het is mogelijk om je woning zelf te verkopen! Hieraan kleven wel een aantal gevaren, zoals zet je je woning wel goed op de markt, vraag ik wel de juiste prijs, hoe zorg ik voor interesse in de woning en voer ik de onderhandelingen wel goed om zo de maximale vraagprijs te krijgen. Dit zijn zaken waar je rekening mee moet houden als je zelf je huis verkoopt. Zeker in Amsterdam is het belangrijk dat alle technische informatie klopt, de documentatie in orde is. Zelf je huis verkopen in Amsterdam? Het is mogelijk, maar erg belangrijk dat je goed je huiswerk doet.